Meer informatie
De Rio Coco is een prachtige medium roast koffie uit Nicaragua. De koffie is zacht, rond en zoet met hints van chocolade, zoethout en braam. De nasmaak is aangenaam, niet intens. Dat maakt de Rio Coco een heerlijke toegankelijke koffie.
Wat opvallend is aan deze koffie zijn de prachtige, grote koffiebonen. Een deel van de koffie bestaat dan ook uit Maragogype (olifantbonen). Deze koffiebonen worden door de coörperatie Coco verbouwd naast de rivier Coco, waar de koffie zijn naam aan te danken heeft. De rivier is een belangrijke levensader van de regio en biedt een belangrijke bron, die van water. Dit maakt het land uitermate geschikt voor het verbouwen en verwerken van deze prachtige Rio Coco koffie.
Smaakprofiel
Kenmerken
Merk | Simon Lévelt |
---|---|
Categorie | Koffie |
Koffiespecialiteiten | Zwarte koffie, Slow coffee |
Roast | Medium roast |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | Nicaragua |
Smaakprofiel | Rond en Zoet |
Regio | Madriz, San Juan del Rio Coco |
Verwerkingsmethode | Fully washed, gewassen |
Zetmethode koffie | Filter, Cafetière |
Plantage | Unión de Cooperativas Agropecu |
Groeihoogte | 900 – 1300 meter |
Ingredienten | 100% arabica koffie uit Nicaragua |
Nicaragua
Nicaragua is niet het meest bekende koffieland, maar wél één met veel potentie. Het staat bekend als het land van de meren en vulkanen. Deze combinatie maakt Nicaragua geschikt voor het verbouwen van specialty coffee, zoals deze Rio Coco. Proef het zelf!