8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Panama Geisha

Een prachtige complexe koffie met elegante florale jasmijntonen, intens citrusfruit en een sappige body.

Op de berghellingen van vulkaan Barú in West Panama op koffieplantage La Esmeralda, groeit de beroemdste en kostbaarste koffie ter wereld, de Panama Geisha. Wij hebben 'm, geoogst in een van de velden van het bergstadje Boquete.

Bestel direct

Niet leverbaar

€ 19,50
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (2)

Lucas Rem

3 jan. 2017

De Panama Gesha of Geisha is terecht overrated door iedereen, een ultieme koffie met de zoete smaak van de hoogte in Latijns America. Er zijn meer bonen te vinden die er aan doen denken, de beste is duidelijk deze. Zelf zet ik er Lungo's mee, standje 2, tussen Turkey's en espresso maling in, extra zwaar tampen, zodat het water er langzaam door heen gaat, ook zeer perfect voor een Flat White. Ik kan zelf geen betere boon vinden om een sterk smaakende licht gebrande koffie te zetten.

Esra

23 dec. 2016

Goede koffie. Het ruikt echt bloemig.

2 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Zuid-Amerika
De combinatie van de Geisha variëteit met de perfecte grond, regenval, zon & hoogte en het plukken van iedere koffiebes op het absolute hoogtepunt van rijpheid, zorgt voor deze niet te evenaren kwaliteit.

Panama Geisha

Producent: Hacienda La Esmeralda – Peterson Family
Regio: Panama, Boquete
Koffietype: Arabica
Variety: Geisha
Groeihoogte: 1600 – 1800 meter
Bereiding: Gewassen
Oogst: 2016


Geisha koffie van Ethiopië naar Panama
In 1936 werd een Britse kapitein door directeur van landbouw in Kenya gevraagd om wilde koffie zaden te verzamelen uit het geboorteland van koffie: Ethiopië. Deze kapitein selecteerde zaden uit de Gesha omgeving, dat in die tijd al bekend stond om zijn heerlijke koffie.

Van Kenya zijn de Geisha (Gesha) zaden via Tanzania uiteindelijk terecht gekomen bij het centrum voor tropische landbouw CATIE in Costa Rica. Daar werden de zaden nog niet opgemerkt als heel bijzonder, behalve dat ze resistent waren tegen de koffie roest. Op basis van deze kwaliteit zijn ze ook aangekocht door de Peterson Family in Panama, en werden ze een van de vele variëteiten aanwezig op de plantage. In 1990 kwam er een nieuw stuk grond met secties boven 1650m in bezit van de familie, en vanwege de resistentie tegen koffieroest werd besloten om dit land volledig met Geisha aan te planten.

In 2004 besloten de Petersons om diverse koffielots op de sturen naar de Best of Panama competitie. Een van de lots was afkomstig van de hooggelegen Jaramillo sectie (1650m) met 100% Geisha en deze koffie blies iedereen omver. Het was voor het eerst dat er een 100% Geisha lot werd gecupt en het was meteen duidelijk dat dit iets nieuws en heel bijzonders was. In 2004 won Hacienda La Esmeralda de Best of Panama competitie met de hoogste prijs die ooit werd betaald op een koffie.
Ingrediënten
100% arabica koffie uit Panama
Zetadvies
  • Slow Coffee
  • Cafetière
Simon Lévelt adviseert de bovenstaande methoden bij deze koffie. Maar wij nodigen u uit om zeker uw favoriete zetmethode uit te proberen. Laat u ons uw ervaring weten? Laat een review achter!

Hoe kan ik het beste koffie zetten?
Er zijn diverse manieren om koffie te zetten. Afhankelijk van gemak, snelheid en smaak. De versheid van de koffie en de juiste maling spelen daarbij altijd een belangrijke rol.