Zorg voor mens en milieu

Wist je dat we niet alleen koffie en thee laten verbouwen, maar soms ook scholen?

Door nauw samen te werken met de producenten verbeteren we niet alleen onze koffie en thee, maar ook de leef- en werkomstandigheden van de arbeiders.

Zo zijn er in het verleden een school, tandartskliniek en faciliteiten voor de koffiebewerking gerealiseerd. Onze passie begint immers in het land van herkomst. Daarom maakt Simon Lévelt zich sterk voor de biologische teelt. Niet alleen omdat het beter is voor de aarde, maar ook voor de arbeiders.

In de jaren '80 heeft Simon Lévelt de biologische koffie en thee op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Inmiddels is 47% van onze koffie en 70% van onze thee biologisch (met EKO-keurmerk).

Ook wordt 77% van de koffie en 42% van de thee rechtstreeks ingekocht in het land van oorsprong. Daarbij hanteren we zoveel mogelijk de richtlijnen voor eerlijke handel. Van onze koffie is 48% UTZ Certified en 6% Max Havelaar gecertificeerd, van de thee heeft 11% met Max Havelaar keurmerk.

Lees hier meer over de duurzame projecten van Simon Lévelt.

Tierra Nova Fonds
Het Tierra Nova Fonds stimuleert de ontwikkeling van duurzame productiemethoden op het gebied van koffie en thee en verbetering van de leefomstandigheden bij koffie- en theeproducenten. Deze stichting is nauw verbonden met Simon Lévelt; het bestuur wordt gevormd door de ex-directeur, huidig directeur en het hoofd categorymanagement van Simon Lévelt. De inkomsten komen voor het grootste deel uit de winst van Simon Lévelt. Naar de website

Naast de zorg voor mens en milieu in de landen van oorspong, kijken we ook kritisch naar onze verpakkingen, het productieproces, afval en het transport.

Milieu-impact koffie en thee
De productie en consumptie van dranken hebben hebben een effect op ons milieu. De milieu-impact van koffie wordt voornamelijk bepaald door de teelt en de bereidingswijze. De bereiding van koffie heeft een bijdrage van 30-40% van de carbon footprint van koffie.De bereiding van thee (het koken van water) levert de belangrijkste bijdrage aan de totale milieu-impact, gevolgd door de teelt en de eerste verwerking. Lees verder