8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Yirgacheffe Amaro Unwashed - Ethiopië

Zoete koffie met een mooi diep fruitig aroma. Het geeft een stroperige romige espresso met tonen van gebrande suiker en chocolade.

Deze koffie is afkomstig van de Amaro Gayo koffieplantages. Deze bevinden zich in de Amaro regio in het zuiden van Ethiopië. Eén van de plantages zit aan de voet van de Amaro bergen, de andere zit in de bergen.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
250 gram
€ 8,40
- +
1 kilo
€ 33,60
- +
  • Koop 3 kilozakken of meer en bespaar 10%
  • Koop 6 kilozakken of meer en bespaar 15%
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews

We zijn benieuwd naar je mening, geef ons je review

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Afrika Yirgacheffe Amaro Unwashed

Producent: Amaro Gayo Farm
Regio: Amaro, zuid Ethiopië
Koffietype: Arabica
Bereiding: Ongewassen
Certificering: Biologisch


Ethiopië is misschien wel het best bewaarde geheim van Afrika. Een land met een grote verscheidenheid aan volksstammen, vele zeldzame diersoorten en een afwisselend landschap van ongekende schoonheid. Een land vol met Bijbelse oudheden, Koptische kerken en kloosters, een rijke geschiedenis en een unieke natuur.

De koffielegende
Volgens de legende is Ethiopië “het geboorteland van koffie” en nog steeds is het land de grootste koffieproducent in Afrika. Het verhaal gaat dat een geitenhoeder uit de provincie Kaffa - rond 300 na Christus – opmerkte dat zijn dieren ongewoon levendig waren na het eten van de bessen van een bepaalde struik. Hij vertelde dit aan de abt van een klooster in de buurt, die vervolgens op onderzoek uitging. Hij goot kokend water over de bessen om een drank te krijgen. En…..het werkte! Sindsdien dronken de abt en zijn monniken elke avond `koffie´ om wakker te blijven tijdens de nachtelijke gebeden. Het zou nog tot het midden van de 15e eeuw duren voor men ontdekte dat er een extract kon worden gemaakt van de geroosterde pitten van de bes. Hoogst waarschijnlijk zal ook dit bij toeval zijn ontdekt; er vielen wat koffiebessen in het vuur en de geroosterde bonen bleken heerlijk….

Vanuit Ethiopië, waar de koffie in het wild groeide, werd de koffie door de Arabieren naar Yemen gebracht om daar voor de handel te verbouwen. Mocha was de haven van Yemen en destijds een van de drukste havens ter wereld. Vanuit “Mokka” begon in de 15e eeuw de verspreiding van koffie over de wereld.

Meer dan economie alleen
Koffie is het belangrijkste exportproduct van Ethiopië, maar het is veel meer dan een product dat alleen maar geld oplevert. Koffie heeft een hele belangrijke plaats in het sociale en culturele leven. In ieder huis (arm of rijk, stad op dorp) staan de attributen voor de koffieceremonie. Een uitnodiging voor een koffieceremonie wordt beschouwd als een teken van vriendschap en respect.
Ingrediënten
100% arabica koffie uit Ethiopië
Zetadvies
  • Espresso
  • Filter
  • Cafetière
Simon Lévelt adviseert de bovenstaande methoden bij deze koffie. Maar wij nodigen u uit om zeker uw favoriete zetmethode uit te proberen. Laat u ons uw ervaring weten? Laat een review achter!

Hoe kan ik het beste koffie zetten?
Er zijn diverse manieren om koffie te zetten. Afhankelijk van gemak, snelheid en smaak. De versheid van de koffie en de juiste maling spelen daarbij altijd een belangrijke rol. Cuppingnotes Simon Lévelt: "Zoete koffie met een mooi diep fruitig aroma van bramen en rijpe bessen. Het geeft een stroperige romige espresso met tonen van gebrande suiker en chocolade. In de afdronk is een hint kaneel te ontdekken. Gezet met snelfilter en cafetière komen de zoete tonen van de koffie nog meer naar voren als de koffie iets is afgekoeld."