8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Supremo - Colombia

Soepele en volle koffie uit Huila, gelegen in het zuidwesten van Colombia.

Een uitgebalanceerde koffie: soepel, aromatisch, vol van smaak met tonen van zoete caramel en chocola.

Lees meer in onze blog over koffieland Colombia

Bestel direct

Productnaam Prijs
250 gram
€ 5,60
Niet leverbaar
1 kilo
€ 22,40
Niet leverbaar
  • Koop 3 kilozakken of meer en bespaar 10%
  • Koop 6 kilozakken of meer en bespaar 15%
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (3)

Willem

6 sep. 2016

Ik gebruik een cafetiere voor het zetten van mijn koffie. Deze Supremo geurt heerlijk in de morgen, is vol en aromatisch, maar niet té pittig. Ik begin er graag de dag mee! (Elk ande moment is ook goed natuurlijk. Goede prijs / kwaliteit verhouding.

Ben en Lieke Menting

20 jul. 2015

We zetten onze koffie met onze DeLonghi Espresso machine met de maling op 1, dit is de fijnste maal stand. We drinken de Supremo als een espresso koffie. De koffie heeft een heerlijke donkere crèmelaag en een volle smaakvolle afdronk. Je moet de koffie wel op een hoge temperatuur drinken anders krijg je een bittere nasmaak! Wij genieten van deze koffie.

Daniël

6 mrt. 2015

Als ik deze bonen gebruik voor een ROK Presso is het resultaat niet lekker. Zuur, dun, geen crema. Ik let erop dat de temperatuur van het apparaat niet te laag is en dat de extractietijd niet te kort is, maar het blijft naar azijn smaken. Erg jammer. Supremo & Presso zijn blijkbaar geen match made in heaven.

3 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Zuid-Amerika Hoge kwaliteit in hoge volumes
Sinds 1808, toen een geestelijke de eerste koffieplanten van de Franse Antillen meebracht, groeit de koffie productie nog jaarlijks. Colombia is de 2e koffiereus van Zuid-Amerika met een productie van ruim 12 miljoen balen (1 baal = 60 kg). Bijzonder is dat deze productie van overwegend hoge kwaliteit is. Door de indeling naar kwaliteit in gradaties als Supremo en Excelso is de Colombia koffie zelden te krijgen als origine of estate koffie. Colombia koffie staat voor goede, krachtige koffie met een mooi aroma en een gemiddelde body.

Colombia heeft een tropisch regenklimaat met in het oosten een savanneklimaat. In de Andes en op de hoogvlakte is het aanmerkelijk koeler. Wolken, Guavebomen en bananenplanten beschermen de meer kwetsbare koffieplanten tegen te hoge temperaturen en de stevige winden. Van de ruim 2,7 miljoen koffieplanten groeien ongeveer 66% in moderne plantages, de rest is verdeeld over kleinere familiebedrijven.

Nationale standaard voor kwaliteit
De koffiehandel en marketing is in Colombia sterk gecentraliseerd en mede hierdoor zeer succesvol. De National Federation of Coffee Growers is verantwoordelijk voor de organisatie en ondersteuning van (cooperaties van kleine) koffieboeren. Zij hanteert een systeem waarbij de duizenden koffieboeren zelf hun koffie bewerken en deze afleveren op centrale plekken. De koffie gaat dan naar een aantal fabrieken voor de verdere sortering en gradering volgens de nationale standaard. Voordeel van dit systeem is dat Colombia én grote volumes én hoge kwaliteit kan produceren. Nadeel is dat de regionale origines en verschillende varieteiten van de koffieplant verloren gaan in een goed georganiseerde maar gezichtsloze koffiemachine.

Het enige onderscheid is de gradering: Supremo is de hoogste, daarna komt Extra. Deze twee worden vaak gecombineerd in een uitgebreidere gradering, de Excelso. Niettemin smaken deze Colombia koffies niet altijd hetzelfde. Goede inkopers proeven de verschillen binnen eenzelfde gradering en selecteren vervolgens de beste partijen.
Ingrediënten
100% arabica koffie uit Colombia
Zetadvies
  • Slow Coffee
  • Espresso
  • Filter
Simon Lévelt adviseert de bovenstaande methoden bij deze koffie. Voor Slow Coffee is de Aeropress geschikt. Maar wij nodigen je uit om zeker jouw favoriete zetmethode uit te proberen. Laat je ons jouw ervaring weten? Laat een review achter!

Hoe kan ik het beste koffie zetten?
Er zijn diverse manieren om koffie te zetten. Afhankelijk van gemak, snelheid en smaak. De versheid van de koffie en de juiste maling spelen daarbij altijd een belangrijke rol.