8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Sipi Falls - Oeganda

Volle koffie uit Oeganda met body, een mooie zachte geur en een tikje rins.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
250 gram

Normale prijs: € 5,80

Special Price € 5,20

- +
1 kilo

Normale prijs: € 23,20

Special Price € 20,80

- +
  • Koop 3 kilozakken of meer en bespaar 10%
  • Koop 6 kilozakken of meer en bespaar 15%
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (1)

R. de Vries

28 jan. 2017

Een heerlijke arabica met pit en een licht zuurtje.
(Het prachtige project in Oeganda is op zichzelf al een goede reden om deze koffie te proberen!)

1 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Afrika Parel van Afrika
Oeganda ligt grotendeels minimaal 1.000m boven zeeniveau en heeft een zeer geschikt klimaat voor koffieproductie, zoals alle landen die rond de evenaar liggen. Het equatoriale klimaat wordt getemperd door een verkoelende wind vanuit de bergen. De weelderige vegetatie is het resultaat van overvloedige regenval in twee regenseizoenen in april en november. Niet voor niets werd Oeganda in 1907 door Winston Churchill, toen nog onderminister van Koloniën, “De parel van Afrika” genoemd.

Thuisland van robusta
Oeganda heeft nu een van de snelst groeiende economieën van Afrika. De koffieproductie is een belangrijke bron van inkomsten; het land is de grootste producent in Afrika van robusta-koffie. Van de circa 3 miljoen balen (1 baal=60kg) koffie is 80% robusta. Mindere kwaliteiten worden gebruikt in oploskoffie en als goedkope vulling van melanges. Maar Oeganda produceert ook uitstekende, zelfs prijswinnende, arabica en robusta.
Het meest geliefd is de “gewassen arabica” uit de Bugisu regio, gelegen in Oost Oeganda bij de grens met Kenia. Deze koffie heeft in 2003 de East African Fine Coffee Award gewonnen.

Simon Lévelt en Kawacom bouwen samen een koffiefabriek
Het koffie-exportbedrijf Kawacom is onze belangrijkste leverancier van biologische en conventionele Robusta koffiebonen. In 2007 heeft de koffie van Kawacom de African Taste of Harvest Award gewonnen. Robusta zorgt voor kracht in een koffiemelange, maar wordt ook vaak geassocieerd met mindere kwaliteit. De Robusta van Kawacom is relatief mild en aromatisch en geeft onze melanges naast kracht ook veel aroma.

In Bugisu, gelegen in oost Oeganda, verbouwen 7.000 kleine boeren biologische arabica koffie onder de naam Sipi Falls. De koffieboeren verwerken zelf hun koffie, wat geen constante kwaliteit geeft. Vandaar dat Simon Lévelt en Kawacom besloten hebben om gezamenlijk te investeren in een centrale fabriek.


Uniek project in Oeganda
De centrale fabriek voor de bewerking van arabica koffie is nieuw en uniek voor Oeganda. Naast de bouw van de fabriek worden de boeren ook getraind in de juiste plukmethode. Dit samen zal een enorme verbetering van de kwaliteit tot gevolg hebben. En voor een betere kwaliteit ontvangt de koffieboer een betere prijs. Verder worden nog eens 7.000 boeren opgeleid en begeleid bij de overgang naar biologische koffieteelt. De bouw van de fabriek en de training van de biologische koffieboeren heeft ruim twee jaar geduurd en is in 2010 voltooid. Het samenwerkingsproject vraagt een investering van ruim € 700.000, = en wordt met financiële ondersteuning van de NL EVD Internationaal in het kader van een PSI (Private Sector Investeringsprogramma) gerealiseerd.
Ingrediënten
100% arabica koffie uit Oeganda
Zetadvies
  • Filter
  • Espresso
  • Cafetière
Simon Lévelt adviseert de bovenstaande methoden bij deze koffie. Maar wij nodigen je uit om zeker jouw favoriete zetmethode uit te proberen. Laat je ons jouw ervaring weten? Laat een review achter!

Hoe kan ik het beste koffie zetten?
Er zijn diverse manieren om koffie te zetten. Afhankelijk van gemak, snelheid en smaak. De versheid van de koffie en de juiste maling spelen daarbij altijd een belangrijke rol.