8.9
2330 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.9 10 2330
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Royal Abyssinia - Ethiopië

Zeer exclusieve melange bestaande uit de 3 bekendste en belangrijkste regio's uit Ethiopië: Harar, Yirgacheffe en Sidamo. Deze biologische koffie is donker geroosterd om de zoete tonen en body te benadrukken. De gewassen koffiesoorten die gebruikt zijn in deze melange, geven de koffie aroma en frisheid.

Bestel direct

Productnaam Prijs
250 gram
€ 7,95
Niet leverbaar
1 kilo
€ 31,80
Niet leverbaar
  • Koop 3 kilozakken of meer en bespaar 10%
  • Koop 6 kilozakken of meer en bespaar 15%
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews

We zijn benieuwd naar je mening, geef ons je review

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Afrika Abyssinia, tegenwoordig bekend als Ethiopië, is misschien wel het best bewaarde geheim van Afrika. Een land met een grote verscheidenheid aan volksstammen, vele zeldzame diersoorten en een afwisselend landschap van ongekende schoonheid. Een land vol met Bijbelse oudheden, Koptische kerken en kloosters, een rijke geschiedenis en een unieke natuur.

De koffielegende
Volgens de legende is Ethiopië “het geboorteland van koffie” en nog steeds is het land de grootste koffieproducent in Afrika. Het verhaal gaat dat een geitenhoeder uit de provincie Kaffa - rond 300 na Christus – opmerkte dat zijn dieren ongewoon levendig waren na het eten van de bessen van een bepaalde struik. Hij vertelde dit aan de abt van een klooster in de buurt, die vervolgens op onderzoek uitging. Hij goot kokend water over de bessen om een drank te krijgen. En…..het werkte! Sindsdien dronken de abt en zijn monniken elke avond `koffie´ om wakker te blijven tijdens de nachtelijke gebeden. Het zou nog tot het midden van de 15e eeuw duren voor men ontdekte dat er een extract kon worden gemaakt van de geroosterde pitten van de bes. Hoogst waarschijnlijk zal ook dit bij toeval zijn ontdekt; er vielen wat koffiebessen in het vuur en de geroosterde bonen bleken heerlijk….

Vanuit Ethiopië, waar de koffie in het wild groeide, werd de koffie door de Arabieren naar Yemen gebracht om daar voor de handel te verbouwen. Mocha was de haven van Yemen en destijds een van de drukste havens ter wereld. Vanuit “Mokka” begon in de 15e eeuw de verspreiding van koffie over de wereld.

Meer dan economie alleen
Koffie is het belangrijkste exportproduct van Ethiopië, maar het is veel meer dan een product dat alleen maar geld oplevert. Koffie heeft een hele belangrijke plaats in het sociale en culturele leven. In ieder huis (arm of rijk, stad op dorp) staan de attributen voor de koffieceremonie. Een uitnodiging voor een koffieceremonie wordt beschouwd als een teken van vriendschap en respect.
Ingrediënten
100% arabica koffie uit Ethiopië
Zetadvies
  • Espresso
  • Filter
  • Cafetière
Simon Lévelt adviseert de bovenstaande methoden bij deze koffie. Maar wij nodigen u uit om zeker uw favoriete zetmethode uit te proberen. Laat u ons uw ervaring weten? Laat een review achter!

Hoe kan ik het beste koffie zetten?
Er zijn diverse manieren om koffie te zetten. Afhankelijk van gemak, snelheid en smaak. De versheid van de koffie en de juiste maling spelen daarbij altijd een belangrijke rol.

Cuppingnotes Simon Lévelt: “Een friszoete aromatische espresso met tonen van maple syrup, melasse en pure chocolade en een fris-bittere hint van grapefruit. In de cafetière geeft deze koffie een volzoete ronde smaak met frisse tonen. Als snelfilter is het een milde en toegankelijke lichtzoete koffie. De Royal Abyssinia is ook geschikt voor de aeropress, waarbij een krachtiger aroma wordt bereikt met licht bittere tonen van pure chocolade en noten.”