8.9
2330 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.9 10 2330
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Espresso Milano

Door de uitgekiende melange en brandwijze heeft de Espresso Milano een fris en zacht karakter. Het is een geurige en aromatische espresso voor de hele dag.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
250 gram
€ 4,80
- +
1 kilo
€ 19,20
- +
  • Koop 3 kilozakken of meer en bespaar 10%
  • Koop 6 kilozakken of meer en bespaar 15%
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (5)

Hein

6 okt. 2016

Ik kocht 17 jaar geleden een Vibiemme espressomachine. En vanaf dat moment was ik klant bij Simon Levelt. Het heeft even geduurd voordat ik de juiste maling te pakken had, want de Vibiemme is daar erg gevoelig voor. Ik liet de koffie in de winkel malen, en bewaarde op advies van de winkel de gemalen koffie in diepvrieszakken in de vriezer. Ik heb alle soorten koffie uit het assortiment geprobeerd, maar kwam toch steeds weer op de Milano terug. Dit is de koffie die mij het best bevalt, nog steeds, na al die jaren. Ik maal de koffie intussen zelf natuurlijk, dat was een kwestie van tijd. En via de webshop laat ik de koffie (gratis bij 3 kilo !) bij mij thuis bezorgen. Geen gesleep meer met zware tassen door het centrum van Den Haag. Ik heb begin dit jaar een nieuwe Vibiemme gekocht, en blijf de gouden formule met Milano trouw.


Jim

7 mrt. 2016

Heerlijke espresso en ook lekker als cappuccino. Niet te fijn malen! Crema redelijk, niet als een echte robusta boon. Ik geniet elke dag van mijn cappuccino. Overigens de Palermo is ook een heerlijke espresso.

Marcus

28 nov. 2015

Ik vind deze koffie mooi in balans. Ik heb hem in de cafetiere gemaakt met dezelfde instellingen waar ik altijd mee begin (16.25 gram koffie op 250ml water met dezelfde maalstand op mijn baratza als ik altijd gebruik voor cafetiere).

Ik vind de smaak mooi in balans, klein rinsje en lichte kick van robusta en verder milde smaak. Ik vind enkel de smaakcontrasten wel dicht bij elkaar liggen waardoor het wat vlak van smaak is en niet erg uitgesproken. Maar als ik de dosis koffiemaling met 0.25 gram omhoogschroef dan denk ik dat deze koffie beter uit de verf komt (met de del barista deed ik 10 gram water erbij om de robustasmaak wat in te tomen). Het zijn de kleine veranderingen in de dosering van water of koffie die het vershil kunnen maken tussen net niet helemaal of precies naar mijn zin. Als je demnkt dat 0.25 gram koffie geen verscil zal maken ik zou zeggen probeer het eens it en je zal merken dat dit dus hel veel verschil maakt. Ik heb speciaal een weegschaal gekocht die tot op de honderdste gram nauwkeurig kan wegen. Nu ga ik niet op 1/100 gram nauwkeurig wegen maar als ik hhet op 1/10 gram nauwkeurig kan wegen dan is het al goed genoeg maar dat ga je niet redden met een gewone weegschaal.

Artikelen 1 tot 3 van 5 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Speciaal geselecteerd

Ingrediënten
Melange van arabica koffie uit Zuid Amerika en Centraal Amerika, aangevuld met Oegandese robusta koffie
Zetadvies
  • Espresso
  • Filter
  • Espressopotje
Simon Lévelt adviseert de bovenstaande methoden bij deze koffie. Maar wij nodigen je uit om zeker jouw favoriete zetmethode uit te proberen. Laat je ons jouw ervaring weten? Laat een review achter!

Hoe kan ik het beste koffie zetten?
Er zijn diverse manieren om koffie te zetten. Afhankelijk van gemak, snelheid en smaak. De versheid van de koffie en de juiste maling spelen daarbij altijd een belangrijke rol.