8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Daterra Sunrise - Brazilië

Zoete vriendelijke koffie uit Brazilië met tonen van honing en pecannoten.

De Daterra Sunrise is een Rainforest Alliance gecertificeerde koffie van de Daterra farms, gelegen in de plaats Patrocínio, in de Cerrado regio van Minas Gerais.

Bestel direct

Productnaam Prijs
250 gram
€ 6,95
Niet leverbaar
1 kilo
€ 27,80
Niet leverbaar
  • Koop 3 kilozakken of meer en bespaar 10%
  • Koop 6 kilozakken of meer en bespaar 15%
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews

We zijn benieuwd naar je mening, geef ons je review

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Zuid-Amerika Reus onder de koffieproducenten
Brazilië is als koffieland niet alleen de grootste maar ook het meest divers. Het land levert alle soorten en kwaliteiten: van goedkope massa-productie tot prijswinnende espressokoffie. Voor de koffiebewerking worden vier verschillende methoden toegepast, vaak op dezelfde plantage gedurende dezelfde oogst. Door die enorme verscheidenheid is het nauwelijks mogelijk om van een Braziliaanse koffie te spreken. Hoewel in 17 van de 26 Braziliaanse provincies koffie verbouwd wordt, zijn er vier belangrijk te vermelden: Paraná, São Paulo, Minas Gerais und Espírito Santo. Zij zijn goed voor 98% van de productie. Paraná, in het zuiden van Brazilië is voor de helft hiervan verantwoordelijk.

Daterra Coöperatie
Daterra bestaat uit van 216 kleine farms van 5 tot 15 hectares. De plantages, gelegen op 1.000 tot 1.300 meter, zijn de oudste uit de Cerrado regio. Als een van de weinige koffie producenten in de wereld bestudeert, ontwikkelt en cultiveert Daterra zijn eigen hybrides van de koffieplant en beschikken in studie velden over 400 verschillende variëteiten. Door het meten en controleren van alle details op iedere farm, zijn ze in staat koffie met diverse cup karakteristieken van een uitzonderlijk hoog niveau te produceren.

Verwerking
Zoals gebruikelijk in Brazilië, wordt het merendeel van de koffie machinaal geoogst. Na de oogst worden de bonen gesorteerd op rijpheid en verder verwerkt volgens de methode pulped natural. Machinaal wordt de schil en zoveel mogelijk van het vruchtvlees verwijderd. Daarna wordt de koffie in te drogen gelegd op patio’s. Het restant vruchtvlees dat niet wordt verwijdert, zorgt voor meer zoetheid en body in de koffie tov gewassen koffie. Als de koffie de juiste vochtigheidsgraad heeft bereikt, wordt hij ongeveer 60 dagen koffie als parchement (in de hoornvlies) opgeslagen in houten silo’s om te rijpen.

Daterra Sunrise

Producent: Daterra
Regio: Cerrado regio
Koffietype: Arabica
Variety: Mundo Novo
Groeihoogte: 1000 – 1300
Bereiding: Pulped Natural
Certificering: Rainforrest Alliance
Ingrediënten
100% arabica koffie uit Brazilië
Zetadvies
  • Filter
  • Espresso
  • Cafetière
Deze koffie is geschikt voor meerdere zetmethoden. Als espresso is er een prettige balans tussen zoet en rins met een romig mondgevoel. In snelfilter en cafetière is het een aangename zoete koffie met een milde body. In de aeropress bereid is de koffie meer aromatisch met een frisse toets. Maar wij nodigen je uit om zeker jouw favoriete zetmethode uit te proberen. Laat je ons jouw ervaring weten? Laat een review achter!

Hoe kan ik het beste koffie zetten?
Er zijn diverse manieren om koffie te zetten. Afhankelijk van gemak, snelheid en smaak. De versheid van de koffie en de juiste maling spelen daarbij altijd een belangrijke rol.