Kivu Misty Mountain

Sprankelende light roast koffie met frisse tonen van aalbes en cranberry. Perfect om een prachtige opwekkende slow koffie mee te bereiden. Of laat je verrassen door tonen van zoet, geel fruit als je deze koffie in een espressopot zet!

vanaf 9,95­
Actie:

10% korting bij 3 kilo verpakkingen en 15% korting bij 6 kilo verpakkingen koffiebonen (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Klanten kochten ook

Meer informatie

Uit Congo zou je misschien geen premium Fairtrade biologische koffie verwachten. Maar de kleine koffieboeren die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van koffie, richtten in 2003 een coöperatie op die de moeilijke omstandigheden te boven wist te komen. Vandaag de dag bestaat de coöperatie uit 11670 leden, waarvan 3356 vrouwen. Ze richten zich op het produceren van biologische Fairtrade koffiespecialiteiten van hoge kwaliteit, en waren daarmee de eersten in Oostelijk Congo. De Kivu Misty Mountain is een microlot, en dus zeer exclusief

Biologisch Biologisch
Smaakprofiel Licht & Fruitig
LandVanHerkomst Congo
Merk Simon Lévelt
Verwerkingsmethode semi-washed
Cafeine Met Cafeïne
Fairtrade Fairtrade
Groeihoogte 1480-2000 meter
Ingredienten 100% arabica koffie uit Congo
Koffiesoort 100% Arabica
Plantage Sopacdi Coffee Cooperative
Regio Kivu
Roast Light roast
ZetmethodeKoffie Cafetière, Filter, Slow coffee

Zetadvies & ingrediënten


Ingrediënten: 100% arabica koffie uit Congo

Reviews
2 jul. 2021

Mijn kijk op light roasts is verandert door deze koffie!

Erg lekker! Normaal ben ik totaal niet van de light roasts, maar deze koffie zat bomvol smaak! Ik zette hem met mijn aeropress en fruitig/bloemig waren de eerste woorden die in me op kwamen. Toppie

20 mrt. 2021

Je zou de koffieboeren direct kunnen feliciteren voor hun product!

Dit is misschien de meest interessant koffiesmaak tot nu toe. Rijk in smaak, vol aroma, maar anders dan alles tot nu toe geproefd. Een beetje alsof je daar op bezoek gaat in Oostelijk Congo, dat je proeft hoe een streek met eigen geografische ligging en eigen cultuur zich uitdrukt in een andere smaak. Jammer dat je de koffieboeren daar niet direct kan feliciteren voor hun product!

12 mrt. 2021

this is magic

Ik zet Slow koffie in een V60.
Deze koffie vind ik echt geweldig. Hij is licht fris en zuur in net begin, en daarna kleverig/stroperig zoetig en een beetje bite. Blijft lang in je mond hangen. Meer dan een uitstekende koffie! Nice!

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.