
Jasmin Green Premium Organic Tea - 90g losse thee
Streel je smaakpapillen met deze zacht zoete jasmijnthee uit China. Het kleine bittertje in de afdronk is een subtiele finishing touch die deze biologische thee nog lekkerder maakt.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Meer informatie
China is het land waar thee oorspronkelijk vandaan komt, en mag dus niet ontbreken in je collectie theeklassiekers! Fans van pure jasmijnthee zullen het zachte en subtiele smakenpalet van de Premium Organic Jasmine Green zeker waarderen: zacht zoet, gevolgd door een heel klein bittertje.
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Jasmijn |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | China |
Regio | China |
Ingredienten | Biologische groene jasmijnthee |
Zetadvies | 80°C, 4 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
80°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Biologische groene jasmijnthee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.