8.8
2334 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2334
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Jangwon Sencha

Biologische groene naaldthee met een volle en frisse smaak. In deze thee herken je 'groene' tonen van andijvie, sperziebonen en zeewier en het geeft een lichte trek in de afdronk.

Op traditionele Japanse wijze geproduceerd op de Jangwon Tea Estate in Korea.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
100 gram
€ 5,95
- +
1 kilo (10% korting)
€ 53,55
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews

We zijn benieuwd naar je mening, geef ons je review

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Korea Thee uit Korea: een een lang bewaard geheim
Het subtropische eiland Jeju is vier keer zo groot als Texel en ligt in de Straat van Korea, zeestraat tussen de Gele Zee en de Japanse Zee. Dit eiland heeft een klein theegebied waar prachtige biologische thee vandaan komt. Gezien de ligging van het eiland tussen China en Japan misschien niet zo verwonderlijk, toch is het hier in het westen lang een geheim gebleven.
Ingrediënten
Biologische groene thee
Zetadvies
  • 80°C
  • 5 minuten
  • 2 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.