8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Gayo Blue Mountain - Indonesië

Volle en rijke after-dinner koffie uit Indonesië.

Een zeer geurige en frisse koffie met een rijk aroma en volle body. Op de achtergrond een typische aardse, houtachtige smaak. Bijzonder geschikt als after-dinner koffie.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
250 gram
€ 6,40
- +
1 kilo
€ 25,60
- +
  • Koop 3 kilozakken of meer en bespaar 10%
  • Koop 6 kilozakken of meer en bespaar 15%
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (3)

Jaap van der Stel

18 nov. 2016

Helaas verkoopt Simon de Sulawesi niet meer. Zonder vooroverleg met de trouwe klanten! Ik was er verslaafd aan, voor zover je aan koffie verslaafd kunt raken. Maar de Gayo compenseert de Sulawesi heel goed. Ik maal het zelf en gebruik het ouderwets met een filter. Wel zowat de duurste koffie die Simon verkoopt. Maar de prijs is wat mij betreft verdiend.

Marion

22 jul. 2016

Vooral de nasmaak blijft lang in je mond. Geurig, niet te scherp, mmmmmmm lekker!

Eelco

1 jun. 2016

Deze koffie staat bij me favoriete.
Een allrounder zowel slow of als espresso erg lekker, als je van een lekkere zoete koffie houd, maar een pittig randje zit er ook aan.
Ik heb deze ook als cold drip(Dutch)coffee gezet, dan komt de chocolade toffee geur je tegemoet en krijg je als toetje nog een abrikoosje cadeau

3 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Indonesië Koffie uit Azië en de Pacific zijn de “zwaargewichten” met een krachtige en kruidige smaak. Ze zijn ideaal om aan melanges een stevige basis te geven. Indonesië is geliefd zijn om zijn kenmerkende aarde-achtige, kruidige smaak.

De totale koffieproductie bedraagt 7,5 miljoen balen (1 baal=60kg). Het aandeel van Indonesië in de totale wereldproductie (7%) is vrij stabiel. Koffie wordt op bijna alle eilanden van Indonesië verbouwd.

Sulawesi
Op Celebes (oftewel Sulawesi) groeit koffie met een volle, krachtige, iets kruidige smaak.

Java
Java produceert een aromatische koffie, die van nature erg mild en evenwichtig is. De koffie is iets meer rins dan de Sumatra- of Sulawesi-koffie, en kruidiger van smaak.

Sumatra
Sumatra is het op twee na grootste eiland van het land. Hier groeit koffie die zeer vergelijkbaar is met de Java-koffie. Kenners tippen dit gebied echter als nog beter dan de Java.
Ingrediënten
100% arabica koffie uit Indonesië
Zetadvies
  • Filter
  • Cafetière
  • Slow Coffee
Simon Lévelt adviseert de bovenstaande methoden bij deze koffie. Voor Slow Coffee is de Cona geschikt. Maar wij nodigen u uit om zeker uw favoriete zetmethode uit te proberen. Laat u ons uw ervaring weten? Laat een review achter!

Hoe kan ik het beste koffie zetten?
Er zijn diverse manieren om koffie te zetten. Afhankelijk van gemak, snelheid en smaak. De versheid van de koffie en de juiste maling spelen daarbij altijd een belangrijke rol.