Gastronoma Percolator 1,5L

Koffie zetten met een percolator behoort tot een bijna vergeten koffie zetmethode, maar is weer helemaal terug van weggeweest! De percolator is een manier van slow coffee zetten en dit mag je ook letterlijk nemen: voor ca 6 kopjes koffie moet je zeker wel op 10 minuten rekenen. Overigens wordt de percolator ook wel verward met een cafetière of espressopotje. Deze laatsten zijn echter andere manieren van koffie zetten die ook andere koffiesmaken opleveren.

89,95­

Levertijd één week

Klanten kochten ook

Meer informatie

Koffie zetten met een percolator behoort tot een bijna vergeten koffie zetmethode, maar is weer helemaal terug van weggeweest! De percolator is een manier van slow coffee zetten en dit mag je ook letterlijk nemen: voor ca 6 kopjes koffie moet je zeker wel op 10 minuten rekenen. Overigens wordt de percolator ook wel verward met een cafetière of espressopotje. Deze laatsten zijn echter andere manieren van koffie zetten die ook andere koffiesmaken opleveren. Werking percolator, hoe zit dat nu eigenlijk? Het water onder in het waterreservoir wordt verwarmd. Zodra het richting kookpunt gaat stuwt de druk het water via een pijpje naar boven. Boven in de percolator wordt het water over de gemalen koffie gedruppeld. Het water dat door de koffie is gelopen wordt weer vermengd met de rest van het water. Door de druk wordt het weer opgepompt en loopt weer door de koffie heen. De kunst is om dit proces niet te kort (onder-extractie) en niet te lang (over-extractie) te laten plaatsvinden.

Merk Gastronoma
Materiaal Glas
Energieverbruik 230 Volt, 500 Watt
InstelbareMolen Maalgraad instelbaar

Gastronoma

Gastronoma is een productlijn die geschikt is voor liefhebbers van eten en hobbyliefhebbers met oog voor eerlijk design, sterke functies en hoge productkwaliteit. Het Gastronoma-assortiment omvat een aantal innovatieve producten met geavanceerde functies in het middensegment, waardoor men budget overhouden voor eersteklas ingrediënten en een lekker glas wijn bij hun culinaire creaties.

Gastronoma is ontworpen om te voldoen aan de hoge eisen van hobbyliefhebbers voor degelijk en betrouwbaar keukengerei. De krachtige machines en accessoires van het assortiment zijn ontworpen voor dagelijks, niet alleen sporadisch gebruik. Door toevoegingen van nieuwe producten worden voortdurend nieuwe toevoegingen aan het Gastronoma-assortiment ontwikkeld.

Naar alle producten van Gastronoma.

Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit product
Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.