8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Theeceremonie

Thee zetten met vakmanschap, aandacht en zorg. Daar draait het om bij een theeceremonie. De thee wordt in kleine hoeveelheden opgeschonken, waarbij het niet zozeer om de hoeveelheid maar om de beleving draait.

Japanse theeceremonie VS Chinese theeceremonie

Zowel China als Japan hebben hun eigen, kenmerkende theeceremonie. De Japanse theeceremonie (Cha-No-Yu) kent ontzettend veel rituelen. Het vertrek, het gerei, de conversatie en omgangsvormen spelen allen een belangrijke rol. De Chinese theeceremonie (Gong Fu Cha) heeft als doel de smaak en het aroma van de thee optimaal naar voren te laten komen om de ziel rust en tevredenheid te geven. Waar het bij de Japanse theeceremonie voornamelijk om de presentatie draait, staat bij de Chinese theeceremonie de thee centraal.

Theeceremonie bij Simon Lévelt

Wil je zelf een theeceremonie ervaren? Bij Simon Lévelt vind je alle benodigdheden. Naast verschillende theesets, voor zowel de Japanse theeceremonie als de Chinese theeceremonie, kun je ook losse onderdelen aanschaffen, bijvoorbeeld een Dip-Tray of een Kyusu. Meer weten over de rituelen, producten en gebruiken rondom een theeceremonie? Loop gerust eens binnen bij een van onze vestigingen. Onze medewerkers voorzien je graag van advies.