8.8
2329 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2329
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Theeselectie Earl Grey

Earl Grey is een populaire thee, die bijna iedereen wel kent. Naast de gewone Earl Grey, zijn er ook nog andere variaties met bijvoorbeeld groene of witte thee. Ontdek de verschillen en vind je favoriet!

Inclusief Simon Lévelt papieren theefilters.

Bekijk ons volledige assortiment Earl Grey.

Bestel direct

1 stuk

€ 12,95
- +

Klantenreviews

We zijn benieuwd naar je mening, geef ons je review

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Tegenwoordig kent iedereen Earl Grey als een theesoort. Maar wist u dat de thee is vernoemd naar een Engelse Lord? Earl Charles Grey (1764-1854) was van 1830 tot 1834 premier onder Koning William IV. Volgens de overlevering heeft Earl Grey het geheime theerecept gekregen van een Chinees mandarijn, die hiermee de handelsbetrekkingen tussen Engeland en China wilde bevorderen. De thee viel goed in de smaak en werd al snel populair in Engeland.
Ingrediënten
- Earl Grey bio (50 gram)
Melange van zachte theesoorten uit Zuid-India. Zacht en fruitig.

- Earl Grey Superieur (50 gram)
Volle, krachtige theemelange uit China en Ceylon met veel tip.

- Earl Grey Darjeeling (50 gram)
Zomerpluk uit Darjeeling met bargamotolie. Fris en extra geurig.

- Earl White (25 gram)
Een compositie van Chinese witte thee (Pai Mu Tan) met milde bergamotolie. Zacht en fris.

Het doosje met papieren theefilters maken het theezetten extra gemakkelijk.
Zetadvies
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.