8.9
2330 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.9 10 2330
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Theeselectie China

De China Theeselectie is een rondreis door het land met ongekend veel mogelijkheden. Ook op het gebied van thee. Deze selectie bevat een zwarte thee, witte thee en twee bijzondere groene theesoorten. Ontdek de verschillen en vind je favoriet! Inclusief Simon Lévelt papieren theefilters.


Bekijk ons volledige assortiment China thee.

Bestel direct

1 stuk

€ 12,95
- +

Klantenreviews (1)

Brenda

20 mrt. 2016

Ziet er goed uit, deze selectie. Lekker hoor

1 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
China De ontdekking van thee.

Thee komt oorspronkelijk uit China. Over de ontdekking ervan bestaan vele verhalen en legenden. En zoals bij veel ontdekkingen het geval is, speelde ook hier het toeval een belangrijke rol. Eén van de legenden verhaalt over Shen Nung, verbouwer van medicinale kruiden tijdens de Yuan dynastie 3000 v.Chr. Bladeren van de theeplant vielen toevallig in zijn pan kokend water, waarna hij verrast was door de smaak en de vermeende heilzame effecten. Een soortgelijk ontdekkingsverhaal wordt ook toegedicht aan keizer Shen Nung, 2750 v.Chr. Rondtrekkende boeddhistische monniken, die thee in China hadden leren kennen en waarderen, verspreiden het gebruik vervolgens ook buiten China. Zo ontstond over de gehele wereld een groeiende vraag naar thee.

De smaak van Chinese thee is even gevarieerd als de vele soorten die iedere regio -18 in totaal- produceert. De karakters lopen uiteen van bloemig (jasmijn), kruidig en tarry (ook wel rookthee) genoemd. Chinezen drinken hun thee puur, zonder suiker en melk.

Thee komt oorspronkelijk uit China, en meer specifiek uit de provincie Yunnan. Al eeuwenlang produceert men hier groene thee. Maar het is de zwarte thee uit Yunnan die momenteel tot de beste van de wereld behoort. En dat voor een productie die pas 60 jaar bestaat.

Theestruik van 1700 jaar oud
Yunnan, gelegen in het zuiden van China en grenzend aan Vietnam, is een van de meest exotische provincies van China. Het is een bergachtig gebied, gemiddeld 2.000 meter boven zeeniveau, en in het zuiden is het enige tropische regenwoud van China te vinden. Volgens de overlevering ligt de oorsprong van thee in Yunnan. Al bijna 2000 jaar wordt hier thee geproduceerd. Nu nog groeien er wilde varianten van de theestruik. In de bossen van Xi Shuang Ban Na, tegen de Birmese grens, staat een theestruik waarvan de leeftijd geschat wordt op 1700 jaar. Hij leeft nog steeds, en is inmiddels 32 meter hoog.

Yunnan is de regio waar de meeste zwarte thee van China wordt geproduceerd. Dat is opmerkelijk, aangezien men pas sinds 1939 zwarte thee maakt. Yunnan thee, met een unieke peperige smaak, wordt nu al beschouwd als een van de beste zwarte theeen ter wereld.
Ingrediënten
- Pai Mu Tan (25 gram)
Delicate witte thee van jong, groot blad met veel tip. Geurig en iets zoet.

- Fancy Osmanthus (50 gram)
Groene thee op natuurlijke wijze gearomatiseerd met bloesem van de Osmanthus. Resultaat: een perzikachtige smaak.

- Keemun Congou bio (50 gram)
Een van de bekendste theesoorten uit China. Volle zwarte thee met een zoet aroma.

- Snow Bud Lu Xue Ya (25 gram)
Deze prachtige groene thee wordt al vroeg in het voorjaar met de hand geplukt. Intens aroma.

Het doosje met papieren theefilters maken het theezetten extra gemakkelijk.
Zetadvies
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.