Emerald Green Pearls
De thee is een rijke beleving: zeer aromatisch, een volromige body, een iets hartige afdronk en nauwelijks bitters.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Emerald Green Pearls is een rijke beleving: zeer aromatisch, een volromige body en nauwelijks bitters. Ontdek de zachtzoete tonen van gepofte rijst, kastanje en boterbonen, maar ook het frisse van gras en taugé. De soepele afdronk is iets hartig en heeft wat weg van geroosterde groente. Kortom, een thee om voor te gaan zitten, de ogen te sluiten en te genieten.
De Emerald Green Pearls komt uit China is een beroemde thee met een prachtig uiterlijk. Het vers geplukte theeblad wordt altijd met de hand geplukt en direct kort gestoomd en gerold. Hierdoor ontstaan er fantastische glanzende pareltjes. Vervolgens wordt de thee 30 minuten gedroogd en daarna nogmaals 2x 30 minuten gedroogd op een lage temperatuur. Door het drogen op een lage temperatuur behoudt de thee zijn intense aroma’s beter.
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Groene thee |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | China |
Regio | Fuyang, Guizhou |
Groeihoogte | 1380 meter |
Ingredienten | Biologische groene thee |
Zetadvies | 80°C, 4 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
80°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Biologische groene thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.