Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Let op: Wegens Sinterklaasdruk bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Otsuka Fukamushi Sencha bio

Hoge kwaliteit biologische diep-gestoomde Japanse groene sencha thee met een zachte, frisse en rijke smaak.

vanaf 15,95­

Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden. Wegens Sinterklaasdruk bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Klanten kochten ook

Meer informatie

Otsuka Fukamushi Sencha is een hoge kwaliteit diep-gestoomde groene thee. Dat betekent dat het langer dan de gebruikelijke 60 seconden gestoomd is. Hoe langer je sencha thee stoomt, hoe voller en rijker de smaak. Deze hoge kwaliteit sencha heeft een zachte, frisse en weelderige smaak. Ontdek hartige aroma’s van frisse groene groente. Bij een lagere zettemperatuur van 60 graden krijgt de thee een romig-zoete body. Schenk de thee vooral vaker op. Elke keer proef je iets nieuws. 

Deze Fukamushi komt uit Kakegawa in Japan, en wordt geproduceerd bij de Otsuka theeplantage. Dit familiebedrijf bestaat al sinds de 19e eeuw en legt zich toe op het produceren van de hoogste kwaliteit groene thee. Sinds 2012 zijn een aantal van Otsuka's theeplantages en boeren overgegaan op biologische landbouw. In 2015 zijn ook de theefabriek, het magazijn en de verpakkingslocatie bio gecertificeerd.

Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Japan
Regio Kakegawa, Shizuoka
Plantage Samurai Shinpei Otsuka
Ingredienten Biologische groene thee
Zetadvies 70°C, 1 minuut, 4 gram per kop, 70°C, 1 minuur, 4 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

70°C, 1 minuut, 4 gram per kop, 70°C, 1 minuur, 4 gram per kop
Ingrediënten: Biologische groene thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
24 aug. 2022

een top Japanner

Uitzonderlijke kwaliteit.

5 mei 2022

Groene thee Otsuka Fukamushi Sencha

Vol aroma! Beste thee in wereld!

20 apr. 2022

Groene thee Otsuka Fukamushi Sencha

Vol aroma, heel lekker

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.