
Rooibos Ginger & Orange
Intense smaakcombinatie van rooibos met spicy gember en friszoete sinaasappelschil.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Rooibos Ginger & Orange is Zuid-Afrikaanse Rooibos gecombineerd met spicy gember én friszoete sinaasappelschil. Zowel de gember als de sinaasappelschil zijn fijn gesneden voor een optimale extractie én een echt intense smaak. Het zoete van rooibos brengt de smaakcombinatie in balans. De thee is licht prikkelend en iets hartig.
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Rooibos thee, Rooibos & Honeybush |
Cafeine | Cafeïnevrij |
Biologisch | Biologisch |
Ingredienten | rooibos*, gember*, sinaasappelschil*, natuurlijk sinaasappelaroma*. *biologisch |
Zetadvies | 100°C, 4 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
100°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: rooibos*, gember*, sinaasappelschil*, natuurlijk sinaasappelaroma*. *biologisch

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.