Orange & Cinnamon
Grootbladige witte thee met fruitige sinaasappel en verwarmende kaneel.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
De basis van Orange & Cinnamon is de delicate Chinese witte thee, Pai Mu Tan. Het heeft een prachtig, groot theeblad met veel tip. Dit maakt de thee van zichzelf zacht, geurig en aangenaam zoetig. Deze mooie thee is verrijkt met fruitige sinaasappelschillen en verwarmende stukjes kaneel en cacao. De rijk geurende cacaoschillen in deze thee zijn oorspronkelijk een restproduct van chocoladeproducent Original Beans, maar maken deze thee helemaal compleet. Ter versiering zijn prachtige geel/oranje gekleurde goudsbloemen toegevoegd. Orange & Cinnamon is een herfstachtige combinatie van smaken waar je het hele jaar door van zult genieten!
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Witte thee |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | China |
Ingredienten | Witte thee*, cacaoschillen*, natuurlijk sinaasappelaroma*, natuurlijk kaneelaroma*, kaneelstukjes* (1%), sinaasappelschilstukjes* (1%), goudsbloem*. *biologisch |
Zetadvies | 80°C, 5 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
80°C, 5 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Witte thee*, cacaoschillen*, natuurlijk sinaasappelaroma*, natuurlijk kaneelaroma*, kaneelstukjes* (1%), sinaasappelschilstukjes* (1%), goudsbloem*. *biologisch

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.
Een heel lekkere thee
Zeker een aanrader