Yerba Maté Orange
Een frisse en energieke kruide
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Ben je toe aan veel positieve energie? Probeer dan vooral onze Yerba Maté; Orange. Deze maté; is namelijk een kruidenthee die cafeïne bevat. De thee wordt gemaakt van de jonge blaadjes en knoppen van de groenblijvende boom 'Ilex paraguarensis'. De blaadjes worden eerst gedroogd en daarna fijngemalen. Yerba maté wordt vooral in Argentinië, Uruguay, Paraguay en het zuiden van Brazilië gedronken. Waan jezelf even op reis in Zuid-Amerika terwijl je van je kopje thee geniet. Dat vakantiegevoel wordt versterkt door de frisse en zomerse smaak. Aan de Mateacute; blaadjes hebben we namelijk heerlijke stukjes sinaasappel toegevoegd. De smaak van zongerijpte sinaasappelen combineert perfect met de subtiele, lichtkruidige smaak van maté. Trek in een zomerse dorstlesser? Probeer deze thee ook uit als ijsthee! In onze blog leer je meer over het maken van ijsthee.
Categorie | Thee |
Biologisch | Biologisch |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Kruidenthee |
Cafeine | Met Cafeïne |
Ingredienten | Maté*, sinaasappelschil (15%)*, natuurlijk sinaasappelaroma*, goudsbloem*. *biologisch |
Zetadvies | 80 °C, 5 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
80 °C, 5 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Maté*, sinaasappelschil (15%)*, natuurlijk sinaasappelaroma*, goudsbloem*. *biologisch

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.
Goed artikel
Weer lekker!