Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Let op: Wegens Sinterklaasdruk bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Yen Bai Groen

Deze zachte groene thee heeft tonen van tropisch fruit. Ben je dus in de stemming voor een subtiele smaakcocktail, probeer dan de Yen Bai.

vanaf 5,95­
Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Klanten kochten ook

Meer informatie

Vietnam mag dan niet zo heel bekend zijn als theeproducent, er komt wel smaakvolle biologische thee vandaan! Deze zachte groene thee heeft tonen van tropisch fruit. Ben je dus in de stemming voor een subtiele smaakcocktail, probeer dan de Yen Bai. Ook heel geschikt als eerste kennismaking met groene thee.

Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst Vietnam
Regio Vietnam
Ingredienten Biologische groene thee
Zetadvies 70°C, 4 minuten, 2 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

70°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Biologische groene thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
7 nov. 2015

Beetje bitter bij iets te lang trekken.

Het valt me op dat je maar heel weinig thee nodig hebt om een goede kop thee te krijgen Ik vind 1 afgestreken theelepel genoeg. Ik zet er wel 3 koppen thee mee. Vooral niet te lang laten trekken. Dan vind ik hem bitter worden.

26 dec. 2014

Ballen!

Dit vind ik een super lekkere thee met 'ballen'. Kan ik de smaak omschrijven? Nou, niet echt, maar ik doe een poging. Hij smaakt eigenlijk als de kleur: oranje. Hij is bijzonder 'fris' met, zoals ik al noemde een stevige ondertoon. Deze thee zet ik net als de Nepal groen: 70 °C en de thee los erin. Lekker laten zitten en opdrinken. Deze thee drink ik met heel veel plezier iedere dag (wanneer ik hem heb).

3 nov. 2014

Vriendelijke thee

Deze thee heeft wat weg van gun powder thee maar dan milder. Hij is zacht en toch uitgesproken. Echt complex is hij helaas niet, maar echt vlak ook weer niet. Als je deze proeft en je wilt wat sterkers of puur groeners. Probeer dan gun powder. Dat is een van de goedkoopste theeen maar oh zo lekker.

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.