Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Volle romige thee met een frisse smaak, die doet denken aan grashalmen.

5,20­ / 100 gr
Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)

Meer informatie

Volle romige thee met een frisse smaak, die je doet denken aan grashalmen. Deze groene Sencha thee wordt op Japanse manier geproduceerd in China. Door herhaaldelijk rollen en pletten ontstaat de typische vorm van platte naalden.

Kenmerken

Categorie Thee
Merk Simon Lévelt
Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst China
Regio China
Ingredienten Biologische groene thee
Zetadvies 85°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Reviews
3,6
(11)
Sortering:

Sencha groene thee

Geweldige thee,
Deze serveer ik graag met een visgerecht erbij. Denk hierbij aan een witte vis (Kabeljauw). In combinatie met groene asperge vind ik dit een heerlijke combi.

Chinese sencha bio

Thee gezet op deze manier: 6 gram 200 ml water 45 seconden 70 graden. Het is op zich geen slechte thee, maar hij is eendimensionaal. Geen spannend theetje. De vegetale toetsen noch een umamibommetje zijn aanwezig wat ik verwacht van een goede sencha. Maar prijs-kwaliteit zeker in orde.

Groene thee

Deze thee altijd in de winkel gekocht...daarom nu via de website herhaald.
Ik vind dit een heerlijke thee...

De beste thee om de dag mee te beginnen

Het is mijn thee om hard te werken.
Ik krijg er veel energie van. Kan niet zonder.

Dicht bij het origineel

Toen ik in Japan woonde dronk ik aan de lopende band groene ijsthee. In Nederland is groene (ijs)thee zoals hij daar proefde nauwelijks te vinden, maar met deze kom ik heel dicht in de buurt. Nog geen andere sencha's van Simon Levelt geprobeerd omdat de vestiging in kwestie die niet had, maar ga na deze ervaring zeker verder op onderzoek.

"Biologisch" is het enige goede hieraan

Het is heel fijn dat ze een biologische variant bieden, echt waar, vandaar dat ik het nog een beetje hogere score geef, maar de thee smaakt vlak (geen diepgang) en ruw (niet prettig) en is ab-so-luut geen aanrader!

Vlak

Ik vind deze Sencha biologisch �rg vlak en saai.. oftewel: ik proef eigenlijk niks. Ik ben steeds meer thee in het zakje aan het doen, steeds langer of n�gmaals laten trekken, maar het blijft gewoon warm water.

Groene thee

Toegankelijke groene thee, wat je verwacht van een sencha. Geen hoog of laagspringer.

Groene thee

Toegankelijke groene thee, wat je verwacht van een sencha. Geen hoog of laagspringer.

zoet en zacht

we zijn gewend muntthee te maken en kochten vroeger altijd groene thee in brussel, als je deze wat liet staan werd hij bitter. Met deze thee is het niet het geval, en wij koken hem wel even door, voor een grote theepot zijn er wel 5 volle koffielepels nodig

goed

zeker geen slechte sencha voor de prijs. De drooge blaadjes zijn niet meer helermaal heel (maar ook niet alermaal gebroken zoals je het meestal find in nederland). Zoals bekent is de smaak van sencha te bepaalen door de zet tijd en de hoeveelheid. Ik zet ong 1 theelepel op 1 groote kop en voeg dan 60-70 C heet water toe (laat het trekken voor 1 min). Deze thee is dan mild en rustig van smaak. De tweede zet is 70-80 C 2 min trekken, deze smaak is dan een stuk steviger (en lekkerder) maar nog steeds mild. PAS OP zet deze thee niet met kookend water ( en ook niet te lang laaten trekken ) dan word i bitter! dikke duim voor de kwaliteit. p.s ze verkopen ook een goedkopere chineese namaak. Deze is zeker ook niet slecht maar wat ruwer (is ook te zien aan de blaadjes) maar deze is echt beter.

Bekijk meer reviews