Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Let op: Wegens Sinterklaasdruk bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Lapsang Souchong

Thee uit China met een licht zoete, zachte rooksmaak.

vanaf 5,40­

Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden. Wegens Sinterklaasdruk bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Klanten kochten ook

Meer informatie

Thee uit China met een licht zoete, zachte rooksmaak. Lapsang Souchong staat in de westerse wereld bekend als gerookte thee uit China. In China is dit type thee bekend onder de naam Zheng Shan Xiao Zhong en was oorspronkelijk alleen beschikbaar in een niet-gerookte variant. Door het drogen van de thee bij vuur gemaakt van pijnbomenhout, zijn er varianten ontstaan met een rooksmaak.

Losse thee Losse thee
Theesoort Lapsang
Cafeine Met Cafeïne
Land van herkomst China
Regio Fujian
Ingredienten Zwarte thee,rook
Zetadvies 100°C, 4 minuten, 2 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

100°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Zwarte thee,rook

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
15 nov. 2021

Heerlijke thee, elke dag een paar koppen uit een grote kop zodat de geur de smaak versterkt.

12 apr. 2021

Diepe smaak

De lapsang souchong van Simon Lévelt heeft een sterkere rooksmaak dan die van 't Zonnetje (Haarlemmerdijk, A'dam), die fijner, subtieler smaakt. Beide vind ik het lekkerst gemengd met earl grey. Samen geven ze de thee een onweerstaanbare diepere geur en smaak.

23 jan. 2021

Heerlijke thee, de rooksmaak geeft iets extra lekkers

Prima thee, om nóg een keer aan te schaffen

12 okt. 2020

Lekker

Erg lekker. Je ruikt en proeft de rooksmaak goed. De geur geeft mij het gevoel dat ik bij een kampvuur zit

29 jun. 2020

Lapsang souchong 1 halve theelepel mengen met pure assam thee

Lapsang souchong is puur niet erg smakelijk, wij mengen altijd met assam thee 1:5 en niet Te lang laten trekken, beste is 4 min is dan opwekkend, > 5 min is slaapverwekkend! Erg smakelijke combinatie, geleerd van Oost Friezen,die de thee altijd met Kandijsuiker “kluntje” verkrijgbaar bij Duitse Aldi. Als je het goed zet, behoudt de thee een lichte Rooksmaak, niet te sterk zetten,dan wordt je inderdaad misselijk! Ook drinken de Oost Friezen Bunting thee, ook smakelijk met kluntje en een laagje room op de thee, Dit is de zgn OstFriezen tee,uit de typische bekende theekopjes met de Ost Friesche roos!

6 jan. 2020

Héérlijk

Echt hele lekkere thee voor ‘s avonds.

17 feb. 2019

Zalig

Lekkerste thee die ik ooit gedronken heb. Volle wat zoetige smaak. Duidelijke rooksmaak.

2 jan. 2019

Jammer

Sterke rook geur en in iets mindere maten de rol smaak verprutst deze thee. Voor mij niet te drinken, ik word eigen al onpasselijk bij de lucht. Na een kopje thee zetten direct weggegooid. Jammer ik had deze thee in zn niet gerookte variant tijdens mijn reizen door China leren kennen en waarderen als een van de lekkerste thee die ik kende. Deze gerookte variant ruikt en smaakt naar rookworst.

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.