Rozenbottelthee
Frisse, kruidige rozenbottel met een aangename zoete smaak.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Ken jij rozenbottels vooral van jam en siroop? Probeer dan ook eens rozenbottelthee. Het is een frisse, kruidige drank met een hintje zoet. Met wat citroen en kaneel is hij heerlijk in het najaar, maar je kunt hem ook prima als verfrissende ijsthee drinken in de zomer.
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Fruitmelange |
Cafeine | Cafeïnevrij |
Biologisch | Biologisch |
Ingredienten | Rozenbottel*(80%), hibiscus*. *biologisch |
Zetadvies | 100°C, 5 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
100°C, 5 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Rozenbottel*(80%), hibiscus*. *biologisch

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.
Rozebottel
Ik drink alleen Rozebottelthee op advies van mijn cardioloog. Daarbij is de rozebottel mijn enige soort thee, die ik drink en het is heerlijk thee