Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Let op: Wegens Sinterklaasdruk bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

King of Ti Kuan Yin

Lichtzoetig en vol van smaak. Een licht geoxideerde Oolong met compleet, zeer strak opgerold blad.

vanaf 12,95­

Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden. Wegens Sinterklaasdruk bij PostNL, zijn sommige pakketten langer onderweg dan gewend.

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Klanten kochten ook

Meer informatie

Lichtzoetig en vol van smaak. Een licht geoxideerde Oolong met compleet, zeer strak opgerold blad. Deze Oolong thee heeft een compleet opgerold blad, dat zich bij het zetten tot groot formaat ontvouwt. De smaak is stevig en vol, doordat de thee bij het drogen licht wordt geoxideerd.

Losse thee Losse thee
Theesoort Oolong
Cafeine Met Cafeïne
Land van herkomst China
Regio Fujian
Ingredienten Oolong thee
Zetadvies 100°C, 4 minuten, 3 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

100°C, 4 minuten, 3 gram per kop
Ingrediënten: Oolong thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
30 aug. 2021

Lekkere thee, maar kan beter

Lekkere thee, maar soms een iets te slappe smaak, ook wanneer je relatief veel thee gebruikt. Naar mijn mening is de 'gewone' Ti Kuan Yin beter, en die is ook nog goedkoper. Keerzijde is wel dat de King of Ti Kuan Yin een mooie subtiele smaak heeft.

13 jul. 2021

Prijzig

Deze is echt lekkere thee, maar ik vind het een beetje te duur.

10 mrt. 2019

Geurig

Dit is een heel lichte, bijna groene oolong, veel minder geoxideerd dan andere oolongs die ik gehad heb. Hij heeft dan ook nauwelijks het typerende nootachtige dat veel oolongs hebben. Ik heb wel eens gehoord dat Chinese oolongs de laatste jaren steeds lichter zijn geworden en dat meen ik hierin wel te herkennen. Ik heb eens een Ti Quan Yin uit Taiwan gehad en die was veel donkerder, zowel het blad als het zetsel, en die had wel dat nootachtige. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik dit geen lekkere thee vind, in tegendeel: hij heeft een heerlijke, bloemige geur en als je hem sterker zet of langer laat trekken blijft hij heerlijk zacht en rond van smaak. Heel geschikt om los in een kop of glas te zetten: prachtige grote, heel gave bladeren die prachtig "gun powder" achtig zijn gerold en zich helemaal uitvouwen. Je kunt ze gemakkelijk een keer of 4 opgieten voor ze hun kracht verliezen. Deze bladeren moeten wel de ruimte hebben om uit te vouwen anders doe je deze mooie thee echt tekort.

27 jan. 2018

Favoriet

Dit is mijn dagelijkse thee. Het lijkt wellicht wat duur om dit dagelijks te drinken, maar als je hem grandpa-style drinkt dan valt het wel mee. Ik heb een fijne (titanium) thermosbeker en 's ochtends doe ik er ongeveer 3gr van deze thee in. Dan schenk ik ongeveer 150ml water op van 88 graden, 20-30 seconden wellen en dan het water weggooien. (Niet de bladeren!) Dan schenk ik mijn thermosbeker vol met 400ml water van 88 C en heb een heerlijke bak thee voor onderweg. Op deze manier kun je makkelijk ruim een maand iedere dag deze thee drinken met een onsje. Deze drink ik voor 2/3 leeg en dan kan ik onderweg of op kantoor hem zeker twee tot drie keer bijvullen met kokend water zonder dat de thee bitter wordt. Je hoeft niet bang te zijn voor thee in je mond. Dit is echte thee die uit prachtige volle bladeren bestaat en die zakken vanzelf naar de bodem.

10 dec. 2015

favoriet

Dit is mijn favoriete thee sinds ik hem ontdekte twee jaar geleden. De smaak is zacht, maar krachtig in je mond als een kubus met ronde hoeken.

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.