Cherideo Purbat 1st flush
Premium thee met het typische Assam karakter: stevige body, krachtig, volzoet en met een mooie donkere koperkleur. Tel hier de onmiskenbare eigenschappen van een 1st flush bij op en je hebt een karakteristieke en frisbloemige thee.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
De Cherideo Purbat Tea Estate uit Assam, India is een intense en hoogwaardige eerste pluk. De thee heeft het typische Assam karakter: stevige body, krachtig, volzoet en met een mooie donkere koperkleur. Maar de thee heeft ook de onmiskenbare en bijzondere trekken van een 1st flush, de vroege lentepluk waarbij alleen de jongste blaadjes worden geplukt: frisbloemig, tonen van asperge, een romige body, een vleugje spinazie en een complex aroma. Deze combinatie zorgt voor een unieke karakteristieke en frisbloemige smaak.
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Zwarte thee |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | India |
Regio | Assam, Sivasagar, Cherideo |
Ingredienten | Biologische zwarte thee |
Zetadvies | 100°C, 4 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
100°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Biologische zwarte thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.