Buddha Amacha
Buddha Amacha
   

Buddha Amacha

Kruidenthee van de zoete bladeren van een Hortensia variëteit. Intens zoet.

vanaf 14,95­

Levertijd: Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.

Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Meer informatie

Kruidenthee van de zoete bladeren van een Hortensia varieteit. Intens zoet. Op 8 april herdenkt Japan Boeddha's geboorte. Baby Siddharta, de latere Boeddha, wordt symbolisch met Amacha gewassen, waarna deze drank wordt gedronken. Ama betekent zoet, cha is thee. Japanners kennen er magische krachten aan toe, zoals het uitbannen van kwade geesten. Bekijk een animatiefilmpje hierover onderaan de pagina.

Cafeine Cafeïnevrij
Merk Simon Lévelt
LandVanHerkomst Japan
Ingredienten Hydrangeablad.
LosseThee Losse thee
Regio Japan
Theesoort Kruidenthee
Zetadvies 85°C, 5 minuten, 2 gram per kop

Zetadvies & ingrediënten

85°C, 5 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Hydrangeablad.

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
12 dec. 2014

Lekker

Jaa! Dit is de thee die ik 2x in China heb gedronken maar waarvan ik niet meer wist hoe hij heette. Per toeval deze bij Simon Levelt uitgekozen en het bleek dezelfde te zijn. Ik wist niet beter dan dat dit een groene thee was en verdacht de makers ervan de blaadjes in suikerwater te hebben gelegd. Nu ben ik erachter dat het dus bladeren van een hortensia zijn... Ik vind hem erg lekker, en de zoetheid is erg intressant. De zoetheid lijkt niet echt op suiker, maar gaat meer richting die van Stevia. Zet deze absoluut niet te sterk! Lekkere thee voor wanneer je iets zoetigs wilt.

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.