Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
We daagden foodblogger Simone van den Berg uit om een nagerecht te maken waarin een van onze theeën is verwerkt.
We daagden foodblogger Wendy Heyer uit om een nagerecht te maken waarin een van onze theeën is verwerkt. Wendy aarzelde geen moment en hoefde al helemaal niet lang na te denken over wat ze wilde maken.
Thee, gezelligheid en lekkers, je combineert het allemaal gemakkelijk in een high tea. Wij helpen je om er zelf een te organiseren. Met deze blog als inspiratie, organiseer je een gezellige high tea in een handomdraai!
De hele middag kletsen met vriendinnen onder het genot van een heerlijke kop thee, zoetigheid en hartige mini-snacks. Het is dankzij Anna, de hertogin van Bedford, dat we dat schaamteloos kunnen doen.
De Dragonwell Xi Hu lung Ching is genoemd naar de bron die het gebied (Xi Hu) voedt waar deze Lung Ching groeit. Het is een kwaliteitsthee pur sang. De intens geurige groene thee met mooie smaaktonen combineert gemakkelijk en heerlijk met de rijst en varkenslappen.
Een heel fris, zomers dessert voor na een stevige BBQ, dat heerlijk combineert met de zoete smaak van lychee en aardbei. De zoete perziken en de frisse hangop met munt werken verlichtend en versterken de zoetheid van de thee. Hieronder het recept, probeer het zelf!
Honing gamba’s met geroosterde sesamzaadjes laten zich prima begeleiden door deze zoete thee. Het gerecht geeft een rijke zoete smaak gecombineerd met een knapperig effect van het tempuralaagje.
Pi Lo Chun is een van de beroemdste en meest exclusieve Chinese theesoorten uit de Zhejiang provincie. Pi Lo Chun betekent groen voorjaarsslakje, dit verwijst naar de vorm van het in spiraal gerolde blad, lijkend op kleine groene lenteslakjes.
De Smokey Himalaya is een bloemige, aromatische Darjeeling thee met een tipje Lapsang en China Yunnan. Probeer deze thee eens in combinatie met Piccadillo, een stoer en stevig vlees gerecht.
Pai Mu Tan is een witte theesoort die bekend staat om zijn milde en subtiele smaak. Door deze te combineren met een groene salade wordt de subtiele zoetheid van de thee versterkt
Pai Mu Tan is een prachtige delicate witte thee van jong, groot blad met veel tip. Geurig en iets zoet. De subtiele iets zoete smaak is goed te combineren met een licht gerecht als Hollandse asperges.
De Silver Rose Oolong is een veelzijdige thee die bij veel gerechten past. Bijvoorbeeld bij varkenshaas in bladerdeeg. Hieronder vind je het recept, vergeet hierbij de thee niet te serveren!
3 van 4