Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
We laten je graag experimenteren met andere zetmethodes. Maar deze keer dagen we je uit om het eens helemaal anders aan te pakken. Koken met koffie!
Marleen Visser van Share Love Not Secrets dook speciaal voor ons de keuken in met een van onze Kids’ Choice theeën; de Honeybush Mango Lemon.
Soms zijn er van die zomerse dagen waarop het écht te warm is om de dag met een kop koffie af te sluiten. Omdat we je geen koffie willen ontzeggen, helpen we je graag aan een heerlijk alternatief.
De overstap van kant-en-klare ijsthee naar zelfgemaakte ijsthee kan een lastige zijn, omdat je gewend bent aan de hele zoete smaak. Maar wanneer je op warme dagen geniet van je verkoelende zelfgemaakte ijsthee, went deze smaak snel. Misschien zelfs zo snel dat je al toe bent aan iets nieuws.
Speur je het hele huis af naar iets verkoelends, maar heb je nog geen boodschappen gedaan? Experimenteer dan eens met je theevoorraad. Je maakt hiermee namelijk gemakkelijk een koude ijsthee. Je hoeft niet per se fruit of suiker toe te voegen, dus het enige dat je in huis hoeft te hebben is water; warm en bevroren.
We hoopten dat Marleen Visser van Share Love Not Secrets onze droom kon vervullen en stuurden haar onze Espresso Corazón op. De koffie inspireerde Marleen tot het maken van deze heerlijke espresso crème brûlée-pops met witte chocolade.
Er zijn vast weinig moeders die een zelfverzonnen versje, een mooie tekening of een ontbijtje op bed niet kunnen waarderen. Er is haast niets lekkerder dan een kop verse koffie of thee in de ochtend. Maar soms heb je toch zin in iets anders.
We daagden foodblogger Simone van den Berg uit om een nagerecht te maken waarin een van onze theeën is verwerkt.
We daagden foodblogger Wendy Heyer uit om een nagerecht te maken waarin een van onze theeën is verwerkt. Wendy aarzelde geen moment en hoefde al helemaal niet lang na te denken over wat ze wilde maken.
Thee, gezelligheid en lekkers, je combineert het allemaal gemakkelijk in een high tea. Wij helpen je om er zelf een te organiseren. Met deze blog als inspiratie, organiseer je een gezellige high tea in een handomdraai!
De hele middag kletsen met vriendinnen onder het genot van een heerlijke kop thee, zoetigheid en hartige mini-snacks. Het is dankzij Anna, de hertogin van Bedford, dat we dat schaamteloos kunnen doen.
De Dragonwell Xi Hu lung Ching is genoemd naar de bron die het gebied (Xi Hu) voedt waar deze Lung Ching groeit. Het is een kwaliteitsthee pur sang. De intens geurige groene thee met mooie smaaktonen combineert gemakkelijk en heerlijk met de rijst en varkenslappen.
Een heel fris, zomers dessert voor na een stevige BBQ, dat heerlijk combineert met de zoete smaak van lychee en aardbei. De zoete perziken en de frisse hangop met munt werken verlichtend en versterken de zoetheid van de thee. Hieronder het recept, probeer het zelf!
Honing gamba’s met geroosterde sesamzaadjes laten zich prima begeleiden door deze zoete thee. Het gerecht geeft een rijke zoete smaak gecombineerd met een knapperig effect van het tempuralaagje.
Pi Lo Chun is een van de beroemdste en meest exclusieve Chinese theesoorten uit de Zhejiang provincie. Pi Lo Chun betekent groen voorjaarsslakje, dit verwijst naar de vorm van het in spiraal gerolde blad, lijkend op kleine groene lenteslakjes.
De Smokey Himalaya is een bloemige, aromatische Darjeeling thee met een tipje Lapsang en China Yunnan. Probeer deze thee eens in combinatie met Piccadillo, een stoer en stevig vlees gerecht.
Pai Mu Tan is een witte theesoort die bekend staat om zijn milde en subtiele smaak. Door deze te combineren met een groene salade wordt de subtiele zoetheid van de thee versterkt
2 van 3