Elke dag vers gemengd en gemalen
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen
Onze inkoper Milo van Velzen stapte vorige week in het vliegtuig naar India. Hij brengt een bezoek aan Ambootia Tea Group, een van onze oudste en belangrijkste partners op theegebied.
De voorspellingen voor het nieuwe jaar! Wat staat er in onze keuken en drinken we in 2019? Dit jaar wijken we af van gebaande paden. Natuurlijk blijf je volop genieten van je all time favourites, maar er zijn bijzondere, nieuwe smaken te ontdekken.
Takengon (Atjeh) staat bekend om zijn koffie en er heerst een ware koffiecultuur. Het kan ook niet anders, want in het gebergte rondom de stad en het Tawar meer, ligt de Gayo koffieregio.
Het prachtige Nepal staat vooral bekend om zijn bergachtige omgeving en de Mount Everest, maar het land heeft zoveel meer te bieden. Wie tijdens de populaire wandeltochten goed om zich heen kijkt, ziet onder andere rijstvelden, valleien, meren én natuurlijk theeplantages.
Klimaatveranderingen, bladroest, de koffiekever.. met de vele problemen die tegenwoordig de koffieoogst bedreigen, zijn koffieproducenten haast verplicht om na te denken over mogelijke oplossingen.
De Camelbak Forge is een dubbelwandige travelmug die een betere on-the-go koffie en thee ervaring belooft. Hij houdt je drank wel 6 uur warm, lekt niet en heeft een speciale impact-resistant cap waardoor hij tegen een stootje kan. Het zijn nogal wat beloftes die Camelbak doet. En omdat wij niet zomaar alles geloven wat we lezen, besluiten we de Camelbak uitvoerig te testen.

India: van Chamraj naar Darjeeling

Vorige week vertrok collega Milo van Velzen naar Zuid-India om de leveranciers van de groene en zwarte fannings en bladthee - die we vooral in onze biologische melanges gebruiken - te bezoeken.

Oeganda

In oktober 2010 reisde een groep Simon Lévelt collega’s af naar Oeganda voor de opening van een nieuwe koffiefabriek. De bouw van de fabriek was een gezamenlijk project van Simon Lévelt en het Oegandese bedrijf Kawacom. Nu, ruim vijf jaar later, zijn we terug in Oeganda en brengen een bezoek aan de fabriek.
De studiereis naar Hangzhou, China stond 13 dagen in het teken van thee. Er werden onder andere theehuizen, theetuinen en de meest prachtige dorpjes bezocht.
In de Matagalpa regio in Nicaragua ligt de finca El Limoncillo. In januari 2012 gaan we er op bezoek. We rijden van Managua naar Matagalpa en als je daar de noordelijke hooglanden inrijdt, dan weet je het direct: het is oogsttijd.
Wij zijn gisteren in Yunnan aangekomen. De zuidwestelijke provincie in China, nabij de grens met Vietnam en Birma, waar het allemaal is begonnen. Dit is de geboortestreek van de thee.
Tijdens ons bezoek aan de beroemde theetuinen van Nuwara Eliya in Sri Lanka brengen we ook een bezoek aan Adam’s Peak.
Toen James Taylor in 1867 de eerste theestruiken aanplantte bij Kandy op het toenmalige Ceylon, kon hij niet vermoeden dat thee een van de belangrijkste bronnen van inkomsten van Sri Lanka zou worden.