Recept: Spicy chocoladecake

De kou hangt in de lucht en doet je verlangen naar iets verwarmends. Geniet in de laatste zonnestralen van deze smeuïge chocoladecake met gember en chilipoeder van Alexandra Hereijgers.

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 100 g suiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 6 g baking soda
  • 3 g bakpoeder
  • snuf zout
  • 5 g gemberpoeder
  • snuf chilipoeder
  • 200 ml karnemelk
  • 1 tl vanille-essence
  • 1 ei
  • 40 g pure chocolade
  • 60 g roomboter, op kamertemperatuur
  • ½ tl vanille-essence
  • 90 g poedersuiker

 Spicy-Chocoladecake-4-stappen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet twee springvormen van 10 cm diameter goed in.
  • Meng in een (beslag) kom de bloem, suiker, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder, zout, gemberpoeder en chilipoeder.
  • Meng in een andere kom de karnemelk en 1 tl vanille essence en klop het ei er goed doorheen.
  • Voeg de vloeibare ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en mix met een mixer een minuut goed door.
  • Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak in ongeveer een half uur gaar.
  • Laat de cakes afkoelen.
  • Smelt de chocolade. Dit kan in de magnetron of au bain-marie* .
  • Klop met een mixer de roomboter tot een smeuïge massa.
  • Voeg de gesmolten chocolade en de ½ tl vanille-essence toe en mix goed door.
  • Roer de poedersuiker door het chocolademengsel.

 

* Doe een klein laagje water in de pan, breng aan de kook en draai het vuur laag. Plaats een kleinere pan met de chocolade erop, roer af en toe en laat de chocolade volledig smelten.

Serveren

Zet een van de cakes op een mooi bord en besmeer de bovenkant met iets minder dan de helft van het chocolademengsel. Zet de andere cake erop en smeer de rest van het chocolademengsel eroverheen. Echte diehards bestrooien de taart nog met wat chilipoeder. Spicy!

Tips