Voor de zomereditie van ons nieuwe magazine werkten we samen met Marleen Visser van Share Love Not Secrets. De recepten uit haar verkoelende kookboek Altijd IJs deden ons watertanden en dromen van zelfgemaakte Simon Lévelt koffie-ijsjes. We hoopten dat Marleen onze droom kon vervullen en stuurden haar onze Espresso Corazón op. De koffie inspireerde Marleen tot het maken van deze heerlijke espresso crème brûlée-pops met witte chocolade.


Zo maak je ze zelf

Voor 4 ijsjes van 90 ml


Ingrediënten

• ½ vanillestokje

• 240 ml slagroom

• 25 gr kokosbloesemsuiker

• 2 eidooiers

• 1 sterke espresso - Espresso Corazón

• 50 gr witte chocolade

• Snufje gemalen zeezout

• Optioneel: 20 gr geroosterde amandelschaafsel


Benodigdheden

Steelpannetje, pollepel, garde, zeef, 4 ijsvormpjes van 90 ml, houten stokjes, au bain-marie pan of 2 in elkaar passende kommetjes.


Bereiding

1. Zet 1 espresso.

2. Snijd het halve vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Doe de slagroom, het vanillemerg, het vanillestokje, de kokosbloesemsuiker en het zeezout in een steelpannetje. Verwarm op middelhoog vuur en roer constant met een pollepel tot de suiker is opgelost.

3. Klop de eidooiers heel licht met een garde. Voeg een beetje van het roommengsel toe aan de eidooiers, zodat de eidooiers al wat warmer worden (dit voorkomt stollen). Voeg vervolgens de eidooiers aan het roommengsel toe. Breng tegen de kook aan en haal de pan direct van het vuur. Zeef het mengsel en laat vervolgens afkoelen.

4. Giet een beetje van het mengsel in de ijsvormpjes, afgewisseld met 1 el espresso, mengsel etc. Voeg de houten stokjes toe en laat de ijsjes gedurende 4 tot 6 uur hard worden in de vriezer.

5. Smelt de chocolade au bain-marie. Let op: bij een te hoge temperatuur smelt witte chocolade niet goed. Het is beter om niet op het vuur te werken, maar gekookt water in een bakje te gieten en daarmee de chocolade au bain-marie te smelten.

6. Haal de ijslolly’s uit de ijsvormpjes en versier de ijslolly's met witte chocolade.


koffie ijsjes

Tip: je kunt er nog wat geroosterde amandelschaafsel overheen strooien.


100 heerlijke ijsrecepten

Heb je de smaak te pakken? In het kookboek Altijd IJs vind je 100 heerlijke ijsrecepten met ingrediënten uit alle vier de seizoenen. Denk aan recepten als wake up espressopops, mango sticky rice magnums en groene smoothie ijsjes, te maken met én zonder ijsmachine. Marleen gebruikt in haar recepten alleen pure, natuurlijke ingrediënten. Voor meer over Marleen, haar kookboek Altijd IJs en de heerlijke recepten, klik je door naar: sharelovenotsecrets.nl