Recept: Chocoladecake met koffie

Koffie en chocolade gaan erg goed hand in hand. In dit vegan en glutenvrije recept combineren we beide smaken.

Chocoladecake met Corazón

In dit recept verwerken we onze klassieke koffiemelange Corazón: een volle, aromatische koffie én de smaakfavoriet van onze meesterbrander Michel. Deze volle smaak gaat erg goed samen met de extra pure chocolade in dit recept. Met dit gemakkelijke recept serveer je in een mum van tijd iets lekkers bij de koffie. De cake is glutenvrij en 100% plantaardig.

Ingrediënten voor 1 cake

  • 200 g rijstmeel of ander glutenvrij meel
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • Snufje zout
  • 3 rijpe bananen
  • 65 ml gesmolten kokosolie
  • 100 ml plantaardige melk
  • 60 ml sterke koffie (afgekoeld), bijv. Corazón
  • 100 g kokosbloesemsuiker of agavesiroop
  • 75 g stukjes extra pure chocolade (85%)
  • 50 g ongebrande hazel- of walnoten

 

Aan de slag

1. Zet een kop koffie zodat deze kan afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm van 25 cm met bakpapier. Tip: om de kokosolie te smelten kun je deze in de opwarmende oven zetten. 

2. Meng het meel, cacaopoeder, bakpoeder, baksoda en het zout in een kom.

3. Mix de bananen, kokosolie, plantaardige melk, de koffie en agavesiroop of kokosbloesemsuiker goed door elkaar. Meng dit met de mix uit stap 2 en voeg de chocolade toe.

4. Giet het beslag in de cakevorm en verdeel hierover de noten.

5. Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Elke oven is anders, het kan dus zijn dat de cake iets meer of minder tijd nodig heeft. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Als deze er droog uitkomt, is de cake klaar.

6. Laat de cake nog even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer met je favoriete Simon Lévelt koffie en geniet ervan.

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Lenna Omrani uit het boek Every Day Vegan.

Op zoek naar meer bakinspiratie? Kijk dan hier

Tags: recept, koffie