Halloweenrecept: pompoencake

Het is weer tijd voor Halloween. Wij zijn gek op deze feestdag met uitgesneden pompoenen met spooky gezichtjes. De inhoud van de pompoenen kun je natuurlijk op de composthoop gooien, maar je kunt er ook een heerlijke cake mee maken. Zo ga je verspilling tegen én geniet je van iets lekkers bij de koffie.

Het ligt misschien niet zo voor de hand, maar pompoen leent zich uitstekend voor zoete recepten. Verrijk je smaak en probeer eens wat anders. Ga aan de slag met deze kruidige pompoencake.

Ingrediënten

  • 400 g pompoenblokjes
  • 3 el Yogi Classic
  • 250 g tarwemeel
  • 4 eieren
  • 8 g bakpoeder
  • 50 g rozijnen
  • 1 banaan
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl vanille-extract
  • Handje gehakte walnoten

 

Aan de slag 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de pompoen in blokjes en kook deze in 10 minuten in de Yogi Classic gaar. Laat even afkoelen. Doe de pompoen, 1 eetlepel van de gekookte Yogi Classic, de eieren, banaan en rozijnen in de blender. Voeg vervolgens het meel, bakpoeder, het vanille-extract en de specerijen toe en mix het tot een egaal geheel.

 

Giet deze substantie in een cakevorm en strooi de gehakte walnoten eroverheen. Bak de cake in de oven gaar in 45 minuten op 180 graden.