Simon Lévelt 100% biologische koffie en thee

Onze missie om premium biologische koffie en thee toegankelijk te maken voor iedereen
is behaald en daarmee hebben wij een duurzame mijlpaal bereikt.
Het volledige koffie- en theeassortiment is biologisch!

“Onze reis naar een biologisch assortiment begon al decennia geleden met een overtuiging: dat de mooiste koffie en thee niet alleen heerlijk moeten smaken, maar ook eerlijk moeten zijn voor de mensen die het verbouwen en voor de wereld waarin het groeit”
aldus Bert Jongsma, directeur bij Simon Lévelt.

25 soorten premium koffie en 150 soorten premium thee

Ons pad naar 100% biologische koffie begon met een vastberaden commitment om de kwaliteit van ons product te verhogen en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen. Wij geloven dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand gaan. Daarom zijn wij jaren geleden begonnen met het intensief samenwerken met koffieboeren in diverse regio’s om hen te ondersteunen in hun transitie naar biologische teelt.
 
Na de overstap naar een biologisch koffieassortiment in 2024, was de transitie naar 100% biologische thee een nog grotere uitdaging. Niet alleen vanwege het brede assortiment van meer dan 150 soorten dat Simon Lévelt biedt, maar ook vanwege de complexe samenstellingen van de theemelanges en de hoge eisen aan smaakbeleving. Dat het nu gelukt is om ook dit omvangrijke theeassortiment volledig biologisch te maken, is het resultaat van jarenlange intensieve samenwerking met theeboeren wereldwijd. Simon Lévelt werkt rechtstreeks samen met plantages en stimuleert theepartners al sinds de jaren ’80 om de overstap naar biologische teelt te maken.

Duurzaamheid in het DNA van Simon Lévelt

Premium smaak betekent voor Simon Lévelt meer dan alleen kwaliteit: het staat ook voor zorg voor de mens achter het product en een productie in balans met de natuur. 
Biologische teelt draagt bij aan gezondere werkomstandigheden voor theeplukkers en koffieboeren, doordat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Daarnaast bevordert het de biodiversiteit en verbetert het de bodemkwaliteit in de theetuinen en koffieplantages. 

Dit biologische gedachtengoed delen wij met al onze koffie- en theeproducenten. Met de stap naar een 100% biologisch koffie- en theeassortiment bewijzen wij dat biologisch en premium kwaliteit hand in hand kunnen gaan.
De focus op duurzaamheid gaat bovendien verder dan alleen biologische teelt. Wij zoeken bij Simon Lévelt continu naar manieren om onze producten verantwoord te produceren en te verpakken, van het terugdringen van verpakkingsmateriaal tot het compenseren van
CO₂-uitstoot. Die toewijding maakt Simon Lévelt tot een pionier op het gebied van duurzaamheid in de Nederlandse koffie- en theemarkt.

Met deze nieuwe mijlpaal benadrukken wij dat duurzaamheid, kwaliteit én smaak hand in hand kunnen gaan.

Ga terug naar alle blogs