8.8
2334 beoordelingen
Powered by


Simon Lévelt Koffie & Thee 8.8 10 2334
gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Atenas - Costa Rica

Fairtrade koffie uit de Atenas regio in Costa Rica. Soepele en zachte koffie met gebalanceerde smaak en een lichte body. Ook geschikt als ijskoffie!

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
250 gram
€ 5,95
- +
1 kilo
€ 23,80
- +
  • Koop 3 kilozakken of meer en bespaar 10%
  • Koop 6 kilozakken of meer en bespaar 15%
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews

We zijn benieuwd naar je mening, geef ons je review

Speciaal geselecteerd

Herkomst
Deze koffie uit de Atenas regio in Costa Rica wordt geproduceerd door de coöperatie COOPEATENAS. Deze coöperatie bestaat uit meer dan 1300 koffieboeren. Een van de grondleggers van de Coöperatie was priester Luis Villegas, een echte leider en zorgde ervoor dat de boeren zich gingen verenigen.

Atenas maakt deel uit van het district Alajuela, Costa Rica. Alajuela is een prachtige plek en beroemd om het hebben van "het beste weer ter wereld". Wat ervoor zorgt dat er jaarlijks duizenden touristen het gebied bezoeken. Ook komt de beroemde grapefruit "Toronjas Rellenas" uit dit gebied.
Producent: Coopeatenas R.L.
Type koffie: Arabica
Bereiding: Gewassen
Variëteit: Caturra & Villa Sarchí
Hoogte: 900 tot 1.300 meter
Certificering: Fairtrade
Ingrediënten
100% arabica koffie uit Costa Rica
Zetadvies
  • Slow Coffee
  • Espresso
  • Cafetière
Wij adviseren deze methoden bij deze koffie. Maar wij nodigen je uit om zeker jouw favoriete zetmethode uit te proberen. Laat u ons uw ervaring weten? Laat een review achter!

Hoe kan ik het beste koffie zetten?
Er zijn diverse manieren om koffie te zetten. Afhankelijk van gemak, snelheid en smaak. De versheid van de koffie en de juiste maling spelen daarbij altijd een belangrijke rol.

Cuppingnotes Simon Lévelt: “Soepele en zachte koffie met gebalanceerde smaak en een lichte body. Deze vriendelijke koffie heeft zoete tonen van bruine suiker, rozijn, chocolade, macadamia noten en een tinteltje van grapefruit. Ook geschikt als ijskoffie.”