Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Op werkdagen voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Ambootia Lentepluk

Deze volbloemige en frisse thee is speciaal voor Simon Lévelt geproduceerd.

11,95­ / 100 gr
Actie:

10% korting bij een kilo verpakking thee

Meer informatie

Al 25 jaar werken we samen met de biologisch gecertificeerde plantage Ambootia samen. Deze lentepluk wordt dan ook speciaal voor ons geproduceerd. De First Flush thee van deze plantage is bloemig, fris, vol aromatisch en heeft een typische muskadelsmaak.

Kenmerken

Losse thee Losse thee
Theesoort Zwarte thee
Cafeine Met Cafeïne
Biologisch Biologisch
Land van herkomst India
Regio Darjeeling
Ingredienten Biologische zwarte thee
Zetadvies 100°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Reviews
5,0
(5)
Sortering:

Verrukkelijk

Deze thee heb ik zomaar een keer 'per ongeluk" ontdekt in de winkel van Simon Levelt. Ongelofelijk lekkere zachte bloemige thee. Biologisch en fair trade, de perfecte combinatie. Het verhaal achter de thee en de bijdrage van Simon Levelt aan de "estate", maakt me helemaal enthousiast!

Zoetig-kruidig

Heerlijk hoor. Zoetig-kruidig, zo zou ik deze thee willen omschrijven. Ik zet hem in een glazen theepot van 1 liter met ingebouwde filter en gebruik dan lekker veel van deze thee en laat de filter er gewoon inzitten. Het eerste kopje is dan heerlijk zacht en zoetig en de volgende kopjes worden telkens wat kruidiger en krachtiger tot er op het laatst een klein bittertje in de nasmaak achter blijft. En dat laatste kopje vind ik dan vaak nog de lekkerste ook, maar als je hem zoetig en zacht wil houden haal je de filter er gewoon op tijd uit.

Darjeeling op z'n mooist

Dit is de mooiste Darjeeling die wij kennen. Zacht maar aanwezig, eerder zoet dan bitter. Tere bloemetjes in de lente die nog niet weten dat de zomer volgt. Je wordt er gewoon blij van. Proef ook eens de Da Hong Pao Oolong: het hadden zomaar zusjes kunnen zijn.

Een feest!

Edele heel zacht aromatische thee met een prikje op het eind. Ik drink hem het liefst in de middag en waardeer hem (nog) hoger dan de beperkt verkrijgbare en duurdere Royal First Flush met z'n uitbundige reviews. Kwestie van smaak natuurlijk, maar voor mij: Klatergoud!

Superieur!

Deze Ambootia First Flush, zoals hij vroeger heette, blijft ook na 10 jaar de lekkerste thee die ik ken. Hij is heel subtiel, maar tegelijkertijd krachtig. Dit klinkt tegenstrijdig maar dat is het niet. Een geweldige thee met verschillende ontwikkelingen zoals een goed parfum zich ook ontplooit. Niet zwaar en geschikt om vaak te drinken. Duur? Wel nee! Voor ongeveer 10 cent per kop of theeglas niet duurder dan veel theezakjes uit de supermarkt.

Bekijk meer reviews