
Ambootia Early Spring Leaves
Zodra de lentezon zich laat zien, gaat de allereerste pluk na de winterpauze van start; de befaamde First Flush. Het jonge blad is langzaam gegroeid en daardoor zeer aromatisch, fris tintelend, heeft een volle body, een bloemig aroma en een heerlijk lange nasmaak. Bij een langere infusie is de thee zoeter en toegankelijker. De liefhebber kiest voor een kortere infusie, waardoor de thee meer complexiteit ontwikkelt; de thee kenmerkt zich door frisse bitters en zijn typerende hints van druiven en asperges.
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden.
10% korting bij een kilo verpakking thee
Meer informatie
Geniet van de intens bloemige smaak van de eerste en jongste theeblaadjes van het jaar. Simon Lévelt kocht dit jaar een van de eerste plukken in bij de Ambootia Tea Garden in Darjeeling, India. De thee die je van deze blaadjes zet heeft zeer aromatische, overweldigende smaak, waarin je asperge en muskaatdruif kunt herkennen, gevolgd door een licht bittertje van druivenpit.
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Zwarte thee |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | India |
Regio | West-Bengalen, Darjeeling, Kumaltar, Kureseong |
Plantage | Ambootia Tea Estate |
Groeihoogte | 920 meter |
Ingredienten | Biologische zwarte thee |
Zetadvies | 2 gram per kop, 5 minuten, 90°C, 80°C, 4 minuten, 2 gram per kop |

Zetadvies & ingrediënten
2 gram per kop, 5 minuten, 90°C, 80°C, 4 minuten, 2 gram per kop
Ingrediënten: Biologische zwarte thee

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.
Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.
Zachte fijne thee
Ambootia Early Spring Leaves Is een heerlijk zachte smaakvolle thee. Elk kopje is intens genieten.