Elke dag vers gemengd en gemalen in Haarlem
Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
Speciaal voor jou op bestelling gemalen

Aloë Vera Green

Een friszoete groene thee met Aloë Vera.

vanaf 5,20­

Dit item is binnenkort niet meer online beschikbaar

Klanten kochten ook

Meer informatie

Zesduizend jaar geleden al gebruikten de oude Egyptenaren de Aloe Vera plant als medicijn en voor huidverzorging. Ze noemden deze wonderplant de plant van onsterfelijkheid. Of je er echt het eeuwige leven van krijgt betwijfelen we, maar de friszoete groene thee die we met deze plant hebben versierd, is in elk geval erg lekker!

Losse thee Losse thee
Theesoort Groene thee
Cafeine Met Cafeïne
Ingredienten groene thee, aloë vera  blokjes (12%) (aloe vera (55%), suiker, citroenzuur), jasmijnbloesem, aroma.
Zetadvies 2 gram per kop, 4 minuten, 75°C

Zetadvies & ingrediënten

2 gram per kop, 4 minuten, 75°C
Ingrediënten: groene thee, aloë vera  blokjes (12%) (aloe vera (55%), suiker, citroenzuur), jasmijnbloesem, aroma.

Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.

Groene en witte thee kunnen het beste niet met kokend water gezet worden, anders wordt de thee bitter. Doe daarom een kopje koud water in de pot of laat het gekookte water even afkoelen. Ook kunnen veel van deze theeën voor een tweede of derde keer gezet worden. Door meerdere keren het zetsel te gebruiken, kunnen zelfs nieuwe smaken vrijkomen.

Reviews
10 feb. 2021

Erg lekker

Heerlijk, drink het al een paar jaar, blijft lekker!

4 dec. 2020

Heerlijke thee

Heerlijk zachte thee! En voor degene die klagen over de ongezondheid door de toegevoegde suikers, je drinkt met een kop thee maximaal 0.11 gram suiker op. Dit betekend dat je ongeveer 460 koppen mag wegwerken om aan de adh te komen, succes!

29 sep. 2020

Heerlijke thee, de geur is zalig en het smaakt echt lekker.

6 dec. 2019

SUIKER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IK snap niet dat je de mooie thee verkracht met suiker. Echt dood zonde en flikker gelijk de thee weg.

16 mrt. 2018

zalig

Toen ik het zakje opendeed was ik al verkocht. De geur alleen al was zalig. De thee zelf ook. Heerlijk zoet. Ik kan hier wel liters van op

15 jan. 2015

Suikers

Ik ben van dezelfde mening als Erna. Ik zag het ook pas als ik thuiskwam en het zakje opendeed, de thee was zo verzadigd van de suikers dat ik er al de suikers heb uitgevist en heb weggegooid. Ik vind het zonde dat zo een gezonde thee verpest moet worden door hem vol te steken met suikers. De thee verliest op die manier zijn gezondheidsaspect en dat is jammer. Ik ken nog een winkel die thee met aloe vera verkoopt en zij mengen hem met blauwe bessen om hem zoeter te laten smaken dus ik denk dat er genoeg andere alternatieven zijn om thee minder bitter of een beetje zoeter te maken. En daarnaast vind ik dat wie daar nog suiker wil aan toevoegen dat gewoon naar eigen believen doet nadat men de thee heeft ingeschonken en niet dat men deze thee al aankoopt in de winkel met de suikers al toegevoegd want dan verkoop je geen 'gezonde' thee meer.

31 okt. 2014

Heerlijk!

Dit is de eerste thee die ik gekocht heb bij Simon Levelt en direct de allerlekkerste! Alleen de geur al is heerlijk!

28 sep. 2014

heerlijk maar ongezond helaas!

Een heerlijke thee, die helaas wel ongezond bleek te zijn, namelijk door de toegevoegde suiker, waar ik pas thuis achter kwam (omdat de ingredienten op de bodem van het zakje staan vermeld). Dus een onaangename verrassing, met name omdat het losse thee is en bovendien biologisch. Simon Levelt, is het nu niet mogelijk om zo'n mooie thee zonder de gifstof suiker te fabriceren? En de zoetekauwen onder ons, kunnen toch dan zelf wel zoetstof toevoegen?

Simon Lévelt 2 dec. -1

Erna, de suiker wordt als conservering toegevoegd. De aloe vera stukjes worden namelijk van het sap (gel) uit de plant gemaakt. Omdat dit sap niet als zodanig te verwerken is, dient het met deze techniek tot vaste stof gemaakt te worden. In deze melange

22 sep. 2014

Smaakvol

Dit is een ontzettend lekkere, ietwat zoete groene thee. Drinkt heel makkelijk weg, en ieder bezoek is er net als ik weg van. Echt een aanrader!

Review schrijven
Deel hier jouw ervaring met dit product. We streven er naar om de beste kwaliteit thee, koffie en accessoires aan te bieden en hechten daarom veel waarde aan jouw mening. Heb je een vraag of opmerking over één van onze winkels of over de levering? Dan helpen we je graag verder via ons contactformulier. Reviews worden na controle vrijgegeven.
Vul de de cijferreeks in in het tekstveld

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht.

Ik heb de gegevensbescherming informatie gelezen.