gemalen koffie
assortiment thee
ophalen in de winkels
gratis verzending

Keemun Congou

Volle thee met een zoet aroma.

Keemun is waarschijnlijk een van de bekendste theesoorten uit China. De Keemun regio ligt in de provincie Anhui. Tot ongeveer een eeuw geleden werd hier alleen groene thee geproduceerd, van een niet al te bijzondere kwaliteit. Maar sinds de boeren zijn overgestapt op de productie van zwarte thee, zijn de resultaten verbluffend goed.

Bestel direct

Productnaam Prijs Aantal
100 gram
€ 4,40
- +
1 kilo (10% korting)
€ 39,60
- +
Je kunt producten ook als cadeau versturen

Klantenreviews (1)

Dennis

20 sep. 2015

Mooie zwarte thee met stevige afdronk. Niet zo stevig als bijvoorbeeld de oolong thee maar gewoon mooie smaak. Lekker voor in de avond.

1 artikel(en)

per pagina

Speciaal geselecteerd

Herkomst
China De ontdekking van thee
Thee komt oorspronkelijk uit China. Over de ontdekking ervan bestaan vele verhalen en legenden. En zoals bij veel ontdekkingen het geval is, speelde ook hier het toeval een belangrijke rol.

Eén van de legenden verhaalt over Shen Nung, verbouwer van medicinale kruiden tijdens de Yuan dynastie 3000 v.Chr. Bladeren van de theeplant vielen toevallig in zijn pan kokend water, waarna hij verrast was door de smaak en de vermeende heilzame effecten. Een soortgelijk ontdekkingsverhaal wordt ook toegedicht aan keizer Shen Nung, 2750 v.Chr.

Rondtrekkende boeddhistische monniken, die thee in China hadden leren kennen en waarderen, verspreiden het gebruik vervolgens ook buiten China. Zo ontstond over de gehele wereld een groeiende vraag naar thee.

Uiteenlopende smaken
De smaak van Chinese thee is even gevarieerd als de vele soorten die iedere regio -18 in totaal- produceert. De karakters lopen uiteen van bloemig (jasmijn), kruidig en tarry (ook wel rookthee) genoemd. Chinezen drinken hun thee puur, zonder suiker en melk.
Ingrediënten
Biologische zwarte thee
Zetadvies
  • 100°C
  • 5 minuten
  • 2 gram per kop
Breng vers water aan de kook en laat het water eventueel doorkoken. Bronwater is voor het zetten van thee zeer geschikt, maar niet noodzakelijk. Gebruik bronwater vooral wanneer het kraanwater veel kalk of andere ongewenste smaken bevat. Spoel vervolgens de theepot of het kopje om met een beetje kokend water zodat deze al voorverwarmd is. Doe de thee los in de pot of het kopje of gebruik hiervoor een theefilter. Laat de thee vervolgens trekken. Voor een sterkere of lichtere thee kunt u de tijd aanpassen of de een andere hoeveelheid thee gebruiken. Roer voor het uitschenken de thee even door.