Genmaicha
10% korting bij een grootverpakking thee (wordt direct in de winkelmand verrekend)
Meer informatie
Ontdek de in Japan zeer populaire groene thee: Genmaicha. Deze unieke thee bestaat uit een groene sencha thee van de second flush (zomerpluk) met geroosterde rijst. De rijst wordt op hoge temperatuur geroosterd, waardoor het “open gepopt”, zoals popcorn. Zodra een klein aandeel van de rijst is open gepopt, wordt het roosteren gestopt, waardoor de rijst afkoelt en niet alles popt. De toevoeging van de rijst aan de thee is niet alleen visueel zeer aantrekkelijk, maar zorgt ook voor de unieke Genmaicha smaak. Het maakt de thee milder, voller, rijker en vooral zoeter. Toch gaat het karakter van de groene sencha niet verloren, die blijft grassig, hartig en romig.
Er is een mooie legende over de historie van Genmaicha. In de 15e eeuw, op het eiland Honshu, dronk een Samoerai zijn kop thee terwijl hij een strijdplan schreef voor zijn troepen. Zijn bediende met de naam Genmai, liet per ongeluk wat rijstkorrels vallen in de theekom van zijn Samoerai. Deze onhandigheid heeft Genmai met de dood moeten bekopen. Maar…. De Samoerai dronk zijn kom verder leeg met de rijstkorrels. Deze smaakervaring was zó positief dat de Samoerai besloot dagelijks zijn thee op deze manier te drinken, thee mét rijst. Als nagedachtenis aan zijn bediende noemde hij de thee: Genmai-cha.
Meer waarschijnlijk is de theorie dat groene thee te kostbaar was in delen van Japan waar geen thee groeit. Om die reden werd het vermengd met geroosterde rijst die minder kostbaar was. Op die manier kon men toch van een gezonde en lekkere warme kop thee genieten.
Kenmerken
Merk | Simon Lévelt |
---|---|
Categorie | Thee |
Losse thee | Losse thee |
Theesoort | Groene thee |
Cafeine | Met Cafeïne |
Biologisch | Biologisch |
Land van herkomst | Japan |
Regio | Kyushu, Prefecture Kagoshima |
Ingredienten | groene thee*, gepofte rijst*. *biologisch |
Zetadvies | 80°C, 3 minuten, 2 gram per kop |